Kadınlara Obezite ve Kanser Hastalığı Anlatıldı

Siverek ilçesinde kadınlara yönelik eğitim ve mesleki kurslarıyla bilinen Siverek Kaymakamlığı Aile destek merkezi kursiyer bayanların daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri amacıyla kendi bünyesinde sağlık seminerleri vermeye başladı.

150 bayanın katıldığı sağlık seminerlerinde Siverek Toplum Sağlık Merkezinde görev yapan Diyetisyen Leyla Sezer Çelik,  kadınlara sağlıklı beslenme ve çocuk gelişimiyle ilgili bilgi verirken Ruh Sağlığı Şubesinde görev yapan Hemşire Zeliha Kankılıç ve Kanser Şubesinde görevli Hemşire Serpil Şengül eşliğinde gerçekleştirilen seminerde obezite, yeterli ve dengeli beslenme, sağlıklı beslenme, fiziksel aktiviteler, sigaranın zararları ile sigarayı bırakma yöntemleri, kanser türleri, kanser taraması ve kanserden korunma yolları gibi konularda bilgiler verildi.

Siverek Aile Destek Merkezi sorumlusu Büşra Aşı  seminerde verilen bilgilerin bayanlar için çok faydalı ve bilinçlenme açısından önemli bir adım olduğunu ileterek bu tür eğitimlerin devam edeceklerini  belirtti. (Haber: Şükrü Dolaş)

 

 

Eklenme Tarihi: 25 Şubat 2015 – Son Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015 17:27

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek Terziler Odasından Girişimcilik Eğitimi

Siverek Terziler Odası Başkanlığı kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara  Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) iş birliğiyle 10 gün sürecek olan girişimcilik kursu Halk eğitim merkezi konferans salonunda başladı. İlçenin Halk Eğitimi Merkezi binasında Terziler Odası Başkanlığınca KOSGEB tarafından kursiyerlere 10 günlük eğitim verileceğini belirten Terziler […]