Sivereklilerin Öğretmen Evi Talebi

Şanlıurfa’nın en büyük ilçelerinden bir olan, 74 bin 884 öğrencisi ile ilçeler arasında en çok öğrenciye sahip olan ilçede 2 bin 325 öğretmen göre yapıyor.

İlçenin Güney Mahallesinde bulunan iki katlı 30 yataklı öğretmen evi ihtiyaca cevap vermediğini belirten sivil toplum kuruluşu temsilcileri ilçede bulunan öğretmen evinin eski bir binada hizmet vermeye çalıştığına dikkat çekerek ilçeye modern bir öğretmen evinin yapılmasını talep etti.

Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL DER ) Başkanı Abdulvahap Bayram, yeni bir öğretmen evinin yapılması talebini ilgili mercilere ve siyasilere ilettliklerini belirterek şunları kaydetti:

“İlçemizde bir başka ilçenin nüfusundan fazla öğrenci bulunmaktadır. Şu an ilçede iki bin 325 kadrolu öğretmen bulunuyor. Ücretli öğretmenleri de bu sayıya eklediğimizde öğretmenlerin sayısı üç bini aşıyor. Özellikle tayin dönemlerinde öğretmenler ev tutana kadar kalacak bir yer bulamıyorlar, kırsalda görev yapan öğretmenler şehre gelip hafta sonunu geçiremiyor.  Mevcut öğretmen evinin kapasitesi ihtiyaca cevap vermiyor. Şu anda öğretmen evi Karacadağ lisesinin ek binasında hizmet vermeye çalışıyor. İlçemize modern bir öğretmen evinin yapılmasını talep ediyoruz, konuyla ilgili defalarca ilgili mercilere başvuruda bulunmamıza rağmen maalesef bir sonuç alamadık” (Haber: Şükrü Dolaş)

 

 

Eklenme Tarihi: 27 Şubat 2015 – Son Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015 21:32

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Yazar Siyahhan: Mozaiklerimize Sahip Çıkalım

Siverekli Yazar Kemal Siyahhan’dan Mozaiklerimize Sahip Çıkalım Önerisini Bilginize Sunuyor ve Destek Bekliyorum Şükrü Dolaş Siverekli yazar Kemal siyahhan Gazeteci Arkadaşımız Cuma Sarı’ya yaptığı kampanya teklifini Siverek halkına sunuyor ve bu konuta tüm halkımızın sivil toplum kuruluşlarının ve siyasetçilerimizin desteğini bekliyoruz. Siverek ilçesi Aşağı Yalankoz köyünde bulunan ve daha önce […]