Siverek’te Bir Eve Giren Hırsızlar 30 Bin TL Değerinde Altın Çaldı!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir evde kasanın içinde saklı bulunan 30 Bin TL değerinde altın çalındığı iddia edildi. İlçenin Yenişehir Mahallesi Eyüp Cenap Gülpınar Caddesi üzerinde 5 katlı bir apartmanın 4’cü katında yaşayan Ahmet Çulcu’nun evine giren hırsızlar, yatak odasında bulunan kasasından ziynet eşyası çalıp kayıplara karıştı.

Güvenlik kamerası görüntülerinde apartmanın giriş kapısından içeri giren üç kadının ve yanlarında bulunan bir çocuğun yüzünü kapatıp yukarı çıktıları ve yaklaşık yarım saat sonra tekrar aşağı inerken yüzlerini tekrar kapattıkları görüldü.

Öğretmenlik yapan Ahmet Çulcu ve ailesi eve döndüklerinde evlerinin karıştırıldığını ve yatak odalarında bulunan kasanın açılıp içinden 30 bin TL değerinde ziynet eşyasının çalındığını fark etti. Bunun üzerine Çulcu ailesinin yardım istemesi ile olay yerine gelen polis ekipleri, olay yerinde çalışma yaptı. Ziynet eşyalarının bulunduğu yerde parmak izi çalışması yapan ekipler, apartmanın güvenlik görüntülerini alarak hırsız veya hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. Ziynet eşyası çalınan Ahmet Çulcu hırsızların güvenlik görüntülerinde görülen üç kadın ve çocuğun olduğunu iddia etti.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan ev sahibi Ahmet Çulcu kapının zorlanmadan açıldığını belirterek şunları kaydetti: “Kız kardeşim okula gittiği için evden çıkarken kapıyı kilitlemeden çıkıyorum, kardeşim okuldan döndükten sonra oda kilitlemeden kapıyı çekmiş. Eve gelen şahıslar kapıyı zorlamadan açıp doğrudan yatak odasından bulunan içinde altın olan kasaya yönelmişler. Kasayı açıp içinden bulunan yaklaşık 30 Bin TL değerinde altını çalmışlar. Kamera kayıtlarında baktığımızda üç kadın bir çocuk yüzlerini gizleyerek apartmanın içine giriyorlar, belli ki bunlar daha önceden apartmanla ilgili bir araştırma yapmışlar, hırsızlık olayı gerçekleştikten sonrada bu şahıslar yine yüzlerini kapatarak apartmandan ayrılıyorlar. Olayı polise bildirdik, kamera kayıtlarını polise teslim ettik, araştırma devam ediyor”

Emniyet güçleri apartman kamerası ve diğer mobese kameralarında zanlıların eşkâlini belirleyip kimliğini tespit etmeye çalıştığı olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtildi.

siverekte-bir-eve-giren-hirsizlar-30-bin-tl-degerinde-altin-caldi (2)

 

Eklenme Tarihi: 30 Mart 2015 – Son Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015 14:00

One thought on “Siverek’te Bir Eve Giren Hırsızlar 30 Bin TL Değerinde Altın Çaldı!

  1. İSLAM KURALLARI UYGULANMADIKÇA YAPTIRIM VE CAYDIRICILIK OLMADIKÇA BU BÖYLE DEVAM EDECEK.
    NE YAZIK Kİ DEVLET VE ÜLKEMİZDEKİ SİSTEM SUÇLULARI KORUYUP MAĞDUR İNSANLARI YOK SAYMAKTADIR.OSMANLI VE İSLAM DEVLETLERİNDEKİ EL KESME ANCAK İBRETİ ALEM OLUP BUNA ÇÖZÜM OLACAKTIR.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek'te Sağanak Yağış Etkili Oldu

Siverek ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle merkez ve kırsal alanda evlerin birinci katlarına su bastı. İlçeye 20 kilometre uzaktaki Güvercin Mahallesi´ne bağlı Kartal sokağında şiddetli yağış nedeniyle evlerin su baskınına maruz kalacağından endişe duyan vatandaşlar önlem alınması için Siverek belediyesinden yardım istediler. Belediye Kırsal hizmetler müdürlüğü iş makineleri mahallede bulunan köprünün yanından […]