Siverek’te 1 Günde 2 Kişi Telefonla Dolandırıldı!

Siverek ilçesinde polis merkezine başvuran iki kişi telefonla dolandırıldıklarını iddia ederek şikâyetçi oldu. İlk olayda polis merkezine başvuran C.O. isimli şahıs telefonla kendisini 444’lü bir numaradan arayan kişinin DASK sigortasının gününün dolduğunu ve iptal edip etmeyeceğini sorduğunu söyleyerek “Bende bir bankadan DASK sigortam var ve iptal etmek istiyorum dedim. Telefondaki şahıs iptal için kredi kartımın bilgilerini isteyince bende güvenerek bilgileri verdim. Şahıs bana sigortanın iptal edildiğini söyleyerek telefonu kapattı. Daha sonra gelen bankadan gelen ekstre borcuma baktığımda hesabımdan bilgim dışında Makedonya dinarı satın alındığını görünce dolandırıldığımı anladım” dedi.

Öte yandan Hasan Çelebi mahallesinde meydana gelen ikinci olayda, telefonla dolandırıldığını iddia eden M.G. isimli vatandaş kendisini 212 numaralı telefondan arayan bir bayanın ‘1 yıl önce sigorta yaptırmış ve kullanmadığınız anlaşılmıştır. Şuan Bin 400 TL borcunuz var’ dediğini , ‘İşlemin iptali için size ait bir bankanın kredi kartı bilgilerini teyit ettirmek için bilgileriniz gerekli deyince söyledim. Bir süre sonra dolandırıldığımı anlayınca bankayı arayarak kartı iptal ettirdim. Beni dolandıranlardan şikâyetçiyim” diyerek polisten yardım istedi.

Polis, her iki olayın zanlılarını bulmak için çalışma başlattı.

 

Eklenme Tarihi: 11 Mayıs 2015 – Son Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015 20:25

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Bıçaklı Kavga: 1 Yaralı - Kısa Kısa

-Bıçaklı kavga: 1 yaralı Siverek Kale mahallesinde kendisine ait cafe önünde tartışan iki kişiyi uyaran A.K’nin şahıslar tarafından bıçaklandığı iddia edildi. A.K. polise verdiği ifadesinde Kale mahallesi Gerger caddesinde bulunan bir kafe önünde tartışan iki kişiyi kavga etmemeleri için uyardığını belirterek “Uyardıktan sonra işyerime doğru giderken eşkallerini hatırlamadığım şahıslardan biri […]