Şehir Trafiği Yeni Otoparklarla Rahatlayacak

Adliye binasının arka kısmında yeni istimlâk edilen evler yıktırılarak zemin betonla kaplandı. Siverek Belediye Başkanlığı ilçede yoğunlaşan trafik akışını rahatlatmak, otopark sıkıntısını gidermek amacıyla Hasan Çelebi Mahallesindeki adliye binası ve hükümet konağının arka kısmında bulunan açık oto park için istimlâk işlemi tamamlanan 5 Bin metre kare alanın zeminini betonla kaplayarak açık oto park haline getirdi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Resul Yılmaz yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Üzerinde bulunduğumuz alan 250 araçlık bir otopark olarak düzenlenmiş bulunuyor. Fen işleri müdürlüğümüz zemin yapısını tamamladı. Bilindiği gibi bulunduğumuz alanda meskenler vardı, yapıların hak sahipleriyle görüştük onlarla uzlaşmaya vardık istimlak ettiğimiz alanların hepsinin bedelini peşin ödedik. Burası çarşı merkezine yakın bir yer, bu nedenle aslında şehir içi trafiğinin rahatlatmak amacıyla böyle bir çalışma yapmamız gerekiyordu. Sevinerek belirtmek isterim ki inşallah bu otopark iki gün içinde tamamlanmış olup halkımızın hizmetine sunacağız.”

Otoparkın ilk etapta ücretsiz olarak hizmet vereceğini ifade eden Başkan Yılmaz, “250 araçlık otopark ilk etapta ücret almaksızın burada ki görevlilerimizin yol göstericiliğiyle vatandaşlarımız gelip ücretsiz araçlarını oto parka gönül rahatlığıyla bırakabilecekler. Güven içinde araçların bırakacaklar yine güven içinde araçlarını otoparktan teslim alacaklar. Başka alanlarda yeni oto parklar yapma projemiz devam ediyor, ilk etapta Hasan Çelebi Mahallesindeki oto parkımızı hizmete açarak bu alanda bir eksikliği giderdik. İleriki günlerde Gülabibey Mahallesindeki yer altı otoparkı şeklinde projemizi hayata geçirmek amacıyla arkadaşlarımız teknik elamanlarımız çalışmaya devam ediyorlar. Biz şunu diyoruz her anlamda halkımızın hizmetkârıyız halkımızın hizmetindeyiz. Halkımızın yaşam koşullarını iyileştirmek için arkadaşlarımla birlikte 24 saat 7 gün çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Çalışmada emeği geçen tüm personele teşekkür eden Belediye Başkanı Yılmaz, “Siverek’imize daha güzel hizmetler yakışır, bundan sonrada bu tür toplumsal hizmetlerimiz devam edecek. Yeni açık oto parkımız Siverek’imize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Mahalle muhtarı Cemal Mevlitoğlu yaptığı açıklamada Belediye Başkanın hizmetlerini takdirle karşıladıklarını belirterek şunları kaydetti: “Mahallemizde ciddi anlamda bir oto park sorunumuz vardı. Burada 250 araçlık oto parkın faaliyete geçmesinden dolayı memnun olduk, Allah Başkanımızdan ve emeği geçenlerden razı olsun”

sehir-trafigi-yeni-otoparklarla-rahatlayacak (2)

 

Eklenme Tarihi: 01 Haziran 2015 – Son Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015 18:08

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek'te Asayiş Haberleri

-Darp iddiası Siverek ilçesinde görme engeli bir kişi darp edildiği iddiasıyla polise başvurdu. Alınan bilgiye göre, A.G, Camikebir Mahallesinde elindeki radyo almak isteyen bir kişinin kendisini darp ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine polis ekipleri soruşturma başlattı. -Çamaşır suyu içen çocuk tedavi altına alındı Siverek ilçesinde çamaşır suyu içen […]