Belediye Meclisinden Diyarbakır Saldırısına Kınama

Siverek Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Resul Yılmaz Başkanlığında yaptığı toplantıda meclis gündeminde bulunan maddelere geçmeden önce, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da yaşanan silahlı saldırıda şehit olan polis memurları ve Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği olayı kınandı.

Toplantı öncesi konuşan Belediye Başkanı Resul Yılmaz şunları kaydetti: “Hafta sonunda Diyarbakır’da çok üzücü bir olay yaşandı. Benimde şahsen hukukumun olduğu, bire bir tanıştığım, zaman zaman da bazı konularda istişare ettiğim Avukat Tahir Elçi’yi menfur bir saldırıda kayıp ettik. Ben öncelikle saldırıda hayatını kaybeden Tahir Elçi ve şehit olan iki polis memurumuza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun”

Belediye meclisinde grubu bulanan Demokrat Parti (DP)  ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) sözcüleri saldırıyı kınadıklarını belirten açıklama yaparak, bir daha böylesi acı olayların yaşanmamasını temenni etti.

Bazı meclis üyeleri toplantı öncesi saldırı da hayatını kaybeden Tahir Elçi’nin fotoğrafını yakalarına taktı. Yapılan konuşmaların ardından Belediye Meclis üyeleri gündemde bulunan 2016 yılı için tam zamanlı sözleşmeli personel istihdamının görüşülmesi, emlak ve istimlâk müdürlüğünden gelen düzenleme sınırının görüşülmesi, park ve bahçeler müdürlüğünden gelen Osman Efendi parkının isminin değiştirilmesinin görüşülmesi ile mali hizmetler müdürlüğünden gelen kredi talebinin görüşülmesi talepleri görüşülerek kabul edildi.

Meclis, 5 Ocak 2016 yılı Ocak ayında toplanmak üzere toplantıyı bitirdi.

belediye-meclisinden-diyarbakir-saldirisina-kinama (2)

 

Eklenme Tarihi: 01 Aralık 2015 – Son Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2015 16:19

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek Belediyesi yol yapım çalışmaları sürüyor

Siverek Belediyesi kırsal alanda devam ettirdiği çalışmaların yanı sıra kent merkezinde de yolları kullanılamaz olan mahallelerde beton yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Hayriye mahallesinde başlatılan çalışma kapsamında mahalle sakinlerinin şikâyetlerine konu olan çamurlu sokakları beton yaparak sorunu çözüyor. Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı […]