Siverek’te Okuma-Yazma Kursu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Gülçin Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurs sayesinde okuma ve yazmayı öğrendi.

Siverek Kaymakamlığı Aile Destek Merkezinin desteğiyle yaklaşık 2 ay önce açılan kursa yaşları 18 ila 60 arasında değişen 50 kadın katıldı. Kadınlar, eğitmenlerin yardımıyla okuma yazma sevincini yaşadı.  Kursta katılan 6 çocuk ve 8 torun sahibi Yılmaz da gayretiyle dikkat çekti.

Yılmaz, muhabirimize yaptığı açıklamada, okuma yazma bilmediği için çok sıkıntılar yaşadığını söyledi. Okumanın yaşı olmadığını anlatan Yılmaz, “Acil durumlarda bile telefon açamıyordum, bunun için kurslara katıldım ve şimdi çok mutluyum” dedi.

Öğretmen Zehra Kutay da kadınların kursa yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Kursta, okuma-yazmanın yanında aile planlaması, çevre temizliği gibi konularda eğitim verdiklerini anlatan Kutay, kendilerine destek olan Siverek Kaymakamlığına teşekkür etti.

 

Eklenme Tarihi: 16 Aralık 2015 – Son Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2015 09:10

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek'te 'İlgili Anne-Baba, Başarılı Çocuk' Projesi

Siverek Rehberlik Araştırma Merkezi ve Siverek Belediyesince “Anne Baba Başarılı Çocuk” adlı kampanya başlatıldı. Velileri bilinçlendirmek ve çocukların başarısını arttırmak amacıyla başlatılan kampanyayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan proje koordinatörü Mahmut Fidancı, afişler ve 10 bin el ilanı hazırladıklarını belirterek, “Aile ilgisizliği temalı bilgilendirici afiş ve broşürle ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Toplumu […]