Karacadağlı Çiftçilerden Alternatif Tarım Üretimi

Dünyaca ünlü Karacadağ pirincinden sonra Karacadağlı çiftçiler kendi bölgelerinde bir ilki daha gerçekleştirdi.

Kentimiz Kırsal alanında bulunan Karacadağ eteklerinde yer alan Küptepe (Tiftil) Mahallesinde yaşayan Celal Altay bu yıl bölgede ilk kez kuru fasulye yetiştirerek bir ilke imza attı.

Bölgede ilk kuru fasulye üreticisi unvanının sahibi olduğunu belirten Altay yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kuru fasulye yetiştiriciliğinde ilk olduğumuz için bu yıl bazı zorluklar yaşadık. Doğal Karacadağ suyuyla yetiştirdiğimiz fasulyeni lezzetti çok farklı gazsız olup çabuk pişiriliyor yerel pazarlarda kilosunu 5 TL’ye sattık. Toplu almak isteyen vatandaşlara indirimde yapmayı düşünüyoruz, amaç ünümüzde ki hasat için müşteri bulmaktır. Bazı vatandaşlar ilk kez yetiştirilen Karacadağ kuru fasulyesini nerde alacaklarını soruyorlar ilçedeki satış noktamız Eski otogar no 77 de buluna yerde satışa sunduk önümüzde ki dönemde ilçe dışına göndermeyi hedefliyoruz”

Siverekli vatandaşlar bu yıl ilk kez Karacadağ kuru fasulyesini merak ettiklerini belirtirken pişiren vatandaşlar ise fasulyenin çabuk pişip gazsız olduğuna dikkat çekti. (Haber: Şükrü Dolaş)

 

Eklenme Tarihi: 25 Aralık 2015 – Son Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015 21:49

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek ve Keçiören Arasında Kardeşlik Köprüsü Kuruldu

Siverek Belediyesi, ‘Kültür Köprüsü’ projesi kapsamında Keçiören Belediyesi’ne misafir oldu. Proje kapsamında Keçiören Belediyesi’ni ziyaret eden Siverek Belediyesi yönetici ve çalışanları, belediye birimleriyle yaptıkları görüşmede deneyim paylaşımında bulundu. Karşılıklı görüşmelerin ardından Siverek heyetine Ankara’daki tarihi yerler tanıtılarak, belediye tarafından yapılan hizmetler anlatıldı. Heyet daha sonra Botanik Parkı, Deniz Dünyası, Kalaba […]