Siverekli Öğretmenden Açlık Grevi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan 25 yılık öğretmen Aynur Özbadem bölgede yaşanan çatışmaların durması amacıyla iki günlük açlık grevi başlattı. Cumhuriyet İlkokulunda idareci olan Özbadem, ilçenin Camikebir Mahallesinde bulunan Eğitim-Sen binasında eylem kararını açıklarken eşi Avukat Metin Özbadem ile bazı vatandaşlar kendisine destek verdi.

Yaşama ve yaşatmaya bir adım daha yakın olmak için böyle bir eylem kararı aldığını söyleyen Özbadem iki günlük açlık grevinin nedenini şöyle açıkladı:

“Eğitim emekçisi bir öğretmen olarak barışın her yerde hâkim olmasında öğretmenlerin çok büyük bir payı olduğunu düşünüyorum. Öğretmenler, geçmişten günümüze dek her zaman yaşamı ve yaşatmayı savunmuş, yaşamı ve yaşatmayı uğrunda ölecek kadar sevmiştir. Öğretmenlere yönelik tezimi doğrulayan 10 Ekim Ankara mitingidir. Bu gün bu coğrafyada başta insanların yaşam hakkı ellerinden alınmış öğrenci ve öğretmenler birbirinden ayrıştırılmış, okulların kapılarına kilit vurulmuş durumda. Bu coğrafyada yaşayan insanların yaraları kabuk bağlamadan, yıllarca çektiği acılar yetmezmiş gibi, bir gizli el tarafından tekrar sil baştan yaşatılmaya çalışılıyor. 21.Yüzyılda başka coğrafyalar baharı yaşayıp, uzaya mekikler gönderip oralarda tatil yapabilecek yerler ararken biz burada birbirimizin canına düşmüş, birbirimizi öldürüp, birbirimize yaşam hakkı tanımaz hale gelmişiz. Başta insanların yaşam hakkı olmak üzere bu çatışmalı ortamda öğrencilerinde eğitim hakkı ellerinden alınmış oluyor. Bu koşullarda, bu çocuklar bırakın uzay araştırmaları, okuma yazma öğrenemezler. Bu çatışmalı ortamı yaratıp, insanları öldüren, şehirleri yerle bir edip, 2.Dünya Savaşı Polonya’sını aratmayan manzaralar oluşmasına sebep olan her kim olursa olsun, başta ülkenin geleceği olan çocuklarımıza ve insanlığa en büyük onarılması, telafisi mümkün olmayan kötülüğü yapmıştır. Yıllardır acılar çeken, gözyaşları sel olup akan, toprakları kanla sulanan bu coğrafyaya da elbet bir gün barış dolu, adaletli günler gelecek. Ancak ‘Geç Gelen Adalet, Adalet Değil’ Daha çok canlar yok olmadan ölümün karşısında inatla yaşamı ve yaşatmayı savunarak, her şeye rağmen barış, her şeye rağmen barış diyerek 2 günlük açlık grevimi başlatıyorum” (Haber: Lütfü Yalgı)

 

 

Eklenme Tarihi: 25 Aralık 2015 – Son Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015 22:48

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

HDP Sokağa Çıkma Yasaklarını Protesto Etti

Şanlıurfa Siverek’te, HDP ve DBP İlçe Teşkilatları Doğu ve Güneydoğuda yaşanan sokağa çıkma yasaklarını basın açıklaması yaparak protesto etti. Öğle saatlerinde Kanlıkuyu Meydanı’nda toplanan yaklaşık 600 kişilik grup adına konuşan HDP İlçe Başkanı İbrahim Ayyıldız, bölgede savaş halinin yaşandığını öne sürdü. Sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların son bulmasını isteyen Ayyıldız, […]