Hastane Odalarına Kuran-ı Kerim ve Seccade

İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince Siverek Devlet Hastanesindeki tüm odalara, özel kutusunda Kur’an-ı kerim, seccade ve kıbleyi gösteren ok bırakıldı.

İlçede sosyal, kültürel, eğitim ve yardım çalışmalarıyla bilinen İKRA-DER, yapmış olduğu hayırlı hizmetlere bir yenisini daha ekledi. İkra-Der, Siverek Devlet Hastanesindeki tüm odalara özel kutusunda 100 adet Kur’anı Kerim, 100 adet seccade, 90 adet kıble oku hediye etti.

Dernek üyeleri, acil servis dışındaki tüm yataklı odalara özel kutusunda Kur’anı Kerim, seccade ve kıble oku bıraktı. Hasta ve hasta yakınları, uygulamanın çok anlamlı olduğunu belirterek, İkra-Der’in anlamlı hizmetinden dolayı İkra-Der üyelerine teşekkür etti.

Siverek İkra-Der Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Şeker amaçlarının hastanede yatan hasta ve hasta yakınlarının en zor durumlarında bile ibadetlerini rahatça yapabilmelerine olanak sağlamak olduğunu belirtti.

Şeker, “Hastane odalarına Kur’anı kerim, seccade ve kıble oku konulması için 10 gün önce Hastane başhekimi Bahaddin Durak ve Hastane Müdürü Hüseyin Öncül ile görüştük. Hastane yetkililerinden olumlu yanıt alınca çalışmalara başladık. Hayırseverlerin desteği ile malzemeleri tedarik ettik. Bu akşamda oluşturduğumuz 8 kişilik ekibimizle 2 saat içerisinde 90 odaya Kur’anı kerim, seccade ve kıble oku yerleştirdik. İnsanların en sıkıntılı oldukları bir halde dini vecibelerini yerine getirmesinin hem bu dünyada hem de ahretleri için faydalı olacağına inanıyoruz. Hasta ve hasta yakınlarının hayır duasını aldık. Bu çalışmamızdan dolayı başta hastane yetkilileri olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı

Hasta yakını Şeyhmus Sımak ise “Allah hayırlarını kabul etsin. Hastane için gerekli bir hizmetti. Allah bu hayra vesile olanlardan razı olsun” diye konuştu.

Hastane çalışanı Ali Yıldız, uygulamadan dolayı çok memnun olduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Eklenme Tarihi: 27 Ocak 2016 – Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016 14:47

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek'te Doğalgaz Paniği

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yapılan kazı sonucu patlayan doğalgaz borusu, mahalleye korku dolu anlar yaşatırken, etrafa yayılan gaz paniğe sebep oldu. Alınan bilgiye göre, Ofis mahallesi Karagül caddesinde Avrupa Birliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Atık Su Arıtma Tesisi kanal döşeme çalışması için yapılan kazı sırasında iş makinesinin kepçesiyle doğal gaz […]