Siverek’te Tarım Alanları Yok Oluyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 2015 yılında yaklaşık 600 yeni inşaat ruhsatı verildiği bildirildi.

Siverek denilince akla üzüm bağları ile her alanda tarıma elverişli bereketli topraklara akla geliyordu. Çok değil bir 30 yıl geriye dönüp baktığımızda onlarca çeşit üzümün yetiştiği yüzlerce üzüm bağları ile Cennet bahçeleri misali kenttin dört bir yanını süslüyordu.

Geçmişte uygulanan yanlış imar politikaları Türkiye genelinde olduğu gibi Siverek ilçesinde imar uygulamaları sadece bağları değil birçok tarımsal alanında inşaat alanı haline geldi.

Son yıllarda Siverek’te gelişen dikey yapılaşma ile birlikte çok sayıda konut ve iş yeri yapıldı. Nüfusa paralel olarak gelişen ilçede, vatandaşlar tarımsal alanların korunması için özen gösterilmesi ve Büyükşehir belediyesince yapılacak yeni yerleşim alanlarında adil ve hakça bir imar planını uygulanmasını talep ediyor.

Siverek ilçesinde Belediye İmar ve Şehircilik müdürlüğü 2015 yılında yaklaşık 600 yeni inşaat ruhsatı verdi. Birçok inşaat firması ilçede çalışmalarına ara verip yeni imar planı doğrultusunda çalışmalarına yön verecekleri belirtildi.

İlçe nüfusunun 250 bini bulduğunu dikkat çeken vatandaşlar, ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yeni yerleşim alanları yerine eski köhne tarihsel dokusu olmayan yerlerin yıktırılarak kentsel dönüşüm planıyla şehirleşme çalışmalarının yapılmasını talep ediyor.

 

Eklenme Tarihi: 16 Şubat 2016 – Son Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2016 08:35

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

200 yıllık köy ilk defa Siverek Belediyesi’nden hizmet aldı

Siverek ilçesinde 45 kilometre mesafede bulunan ve Bucak bölgesinin merkezi olarak bilinen 200 yıllık geçmişi olan Kayalı (Hedro) tarihinde ilk kez Siverek Belediyesi’nden hizmet aldı. Siverek Belediyesi Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle statüsüne kavuşan köylerde yol açma, genişletme çalışmaları, stabilize yol çalışmalarına devam ediyor. […]