Baz istasyonu istemeyen mahalleli ayaklandı!

Şanlıurfa Siverek’te bir binanın çatı katına ikinci defa kurulacağı iddia edilen baz istasyonu mahalle sakinlerini ayaklandırdı.

 İlçenin Güney mahallesinde bir binanın çatı katına baz istasyonu kurulacağı bilgisi mahalle sakinlerini ayaklandırdı. İddialara göre akşam saatlerinde Mehmet İncealan’a ait binaya ikinci defa baz istasyonu kurulacağı haberini alan mahalleli toplanarak, şirket çalışanlarının kurulum yapmasına izin vermedi. Şirket çalışanları ve mahalleli karşı karşıya geldi. Baz istasyonunun kurulacağı ev sahibi ise kayıplara karıştı. Mahallede arbede yaşanması ihtimaline karşı olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. 

 Daha önce de kendilerinden habersiz ve izinsiz olarak baz istasyonu kurulmak istendiğini iddia eden mahalleli topladıkları imzalar ile mahkemeye gittiklerini, mahkemenin daha sonuçlanmadan baz istasyonun tekrar kurulmak istendiğini söyledi.

 Mahalle sakinlerinden Fahri Konak gazetecilere yaptığı açıklamada: “On iki dairelik bir evin üzerine ev sahibi yalnız kalkıp baz istasyonu kurmak için anlaşmışlar, baz istasyonu kurulurken kimsenin bundan haberi yok. Su deposu görünümlü ya da güneş enerjisi görünümü vermişler. Binada oturanların, mahallede oturanların hiç kimsenin onayı imzası alınmadan kurulmuş. Sorduğumuzda ise ev sahibi bizlere güneş enerjisi kuruyoruz dedi. Bununla ilgili mahalle olarak imza topladık, mahkemeye başvurduk. Çalışanlarda gelmiş gece bizlere emir verilmiş, bunu kuracağız, çevik kuvveti ve polisi alarak gelmişler böyle bir sorunumuz var. Ev sahibi de tazminattan korktuğu için gelip kendisi de müdahale edemiyor. Kaç defa kendisine söyledik, tek taraflı olarak fese edebilirsin diye konuş şirketle ama gelin görün ki ev sahibi yine ortalarda yok. Bu binada bu mahallede oturan hamile kadınlar var, özürlü raporlu hastalar var bunun sağlığa zararlı olduğu bilinmektedir. Bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu baz istasyonunu kesinlikle mahallemizde istemiyoruz, bunun buradan kaldırılıp daha uygun bir yere daha uzak bir yere götürülmesini istiyoruz” dedi.

 -Emniyet Amiri devreye girerek olayın büyümesini önledi.

 Mahallelinin şirket çalışanları ile gerginlik yaşaması üzerine olay yerine gelen Emniyet Amiri İbrahim Arpacı şirket yetkilileri ile görüşeceğini, istasyon kurulumunun ise bu gece yapılmayacağı belirtti. Arpacı mahalle sakinlerine, ”Yürütmeyi durdurma babında firma yetkilileri ile görüşeceğim, şuan için baz istasyonu kurulmayacak. Pazartesi günü mesai saatleri bitimine kadar, yürütmeyi durdurma kararını mahkemede aldıktan sonra, yapımı durdurulacak. Burası hukuk devleti, yürütmeyi durdurma kararı gelmese kurulacak” dedi.

Emniyet amirinden baz istasyonu kurulmayacağı garantisi alan mahalleli sessiz bir şekilde evlerine dağıldı.

 

Eklenme Tarihi: 15 Kasım 2013 – Son Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2013 21:15

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

BDP ilçe teşkilatından 'Rojava' tepkisi

BDP Siverek teşkilatı PYD ve muhalifler arasındaki çıkan çatışmada hayatlarını kaybedenler için basın açıklaması düzenledi. Suriye’deki iç savaşın 3. yılına girdiğine dikkat çeken Ayyıldız, ” Suriye’deki iç savaş kuralsız ve acımasızca devam etmektedir. Gerek rejim güçleri gerekse muhalif gruplar kural tanımamakta tarihteki en acımasız savaşı sürdürmektedir” dedi. Basın açıklamasının sonunda Ayyıldız, 15 […]