Siverek Belediyesinden Kemal Hoca Türbesinde Çalışma

Siverek Belediyesi, ilçe merkezi ile kırsal alanda bulunan, halkın sürekli ziyaret ettiği türbelerde çevre düzenlemesinin yanı sıra ağaç dikme çalışması başlattı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince Hasan Çelebi mahallesindeki ‘Kemal Hoca Türbesi’nde başlatılan çalışma kapsamında alanda toprak tesviyesi ile belirlenen alanlarda kaldırım taşı döşendi.

Mevcut ağaçların bakımını yapan belediye ekipleri, türbe bahçesine yeni ağaç dikimi gerçekleştirdi.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ın talimatıyla ilçe merkezi ve kırsal mahallerdeki ziyaretgâhların tamamında çalışma başlatıldığı ifade edilerek, “Çalışmalar kapsamında türbelerin bahçeleri yeniden düzenlenirken çeşitli türden ağaç ve gül dikilip çevreleri koruma altına alınmaktadır. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ekiplerince ilk çalışma Hasan çelebi Mahallesinde bulunan Kemal Hoca türbesinde yapılmıştır. Bu kapsamdaki çalışmalarımız devam edecek” denildi.

Hasan Çelebi mahallesi sakinleri Kemal Hoca’nın muhterem bir zat olduğunu belirterek, “Türbe çevresi ve bahçesi içler acısı bir halde idi. Belediye Başkanımız Resul Yılmaz’a çalışma için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.

 

Eklenme Tarihi: 18 Mayıs 2016 – Son Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016 23:14

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

İrfan Gazetesi 93 Yaşında!

İrfan Gazetesi, kuruluşundan itibaren gazetenin isminin altında yer alan “Kıran Olsa Da Kırıl Sakın Eğilme” ilkesi ve isminin yanında bulunan iki meş’alenin aydınlığında Siverek’i daha çağdaş ve modern bir kent yapmak için mücadelesini günümüze kadar sürdürüyor. Gazete sahibi Mehmet Güyüç (79) ilerlemiş yaşına rağmen gazetenin çıkması için mücadelesini sürdürerek gazeteye […]