Son Ders Zili ve Öğrencilerin Karne Sevinci

Siverek ilçesinde 75 bin 694 öğrenci son ders zilinin ardından karne alarak tatile girdi.

Sabah saatlerinde Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesinde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinin katıldığı karne töreninin ardından 14 bin 961 lise, 60 bin 733 ilk ve ortaokul öğrencisi karnelerini alarak tatile girdi.

Ana okullarında da karne heyecanı vardı. Atatürk ana okulu ana sınıfı öğrencileri karnelerini aldıktan sonra öğretmenlerini öperek vedalaştı. Veliler, ana sınıfı öğretmenlerine çocuklarına verdikleri emekler için teşekkür etti. Karne dağıtımının ardından öğretmen ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (Sivil-Der) Başkanı A. Vahap Bayram, Siverek’in 75 bin 694 öğrencisiyle orta ölçekli bir ilçe nüfusundan daha fazla öğrenciye sahip olduğunu ve buna yönelik yatırımların arttırılması gerektiğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akçalı, çocukların yaz tatilinde sadece ders çalıştırılmaması gerektiğini belirterek, “Çocuklar ders çalışmaya zorlanmamalı, ders çalışması için uygun ortam hazırlanmalı. Veliler, öğrenciyi kitap okumaya ve ders çalışmaya teşvik edecek etkinlikler yapılmalı” diye konuştu.


 

 

Eklenme Tarihi: 17 Haziran 2016 – Son Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016 12:29

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Türk Eğitim-Sen'den Yıl Sonu Mesajı

Türk Eğitim Sen Siverek Temsilcisi Mehmet Şengönül, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesinin ardından bir mesaj yayımladı. Şengönül mesajında şu ifadeleri kullandı; “Bir yılı daha geride bıraktık. Bugün  öğrencilerimiz karnelerini aldılar ve acısıyla tatlısıyla bir eğitim öğretim yılı sonlandı. Her ne kadar karne sadece öğrencilere verilse de  öğretmenler, idareciler , milli […]