Yetim çocuklar gönüllerince eğlendi

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfınca (İHH) Siverek ilçesinde belediyenin yemek ve ulaşım desteği verdiği Siverek Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ yetim buluşması etkinliği düzenlendi.

Şanlıurfa İHH temsilciliği tarafından ilçenin Fırat mahallesinde bulunan şehirlerarası otogarın içinde bulunan lunaparkta düzenlenen etkinlikte 200 yetim çocuk aileleriyle birlikte etkinliğe katılarak doyasıya eğlendiler.

Düzenlenen etkinliğe Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katıldı.

Çeşitli yaş gurubuna mensup 200 yetim lunaparkta bulunan dönme dolap, çarpışan arabalar ile çeşitli oyuncaklara binerek keyifli vakit geçirdi. Yetimler, daha sonra katılımcılar ile Milletvekili Gülpınar ile birlikte yemek yedi.

Yemeğin ardından Belediye Başkanı Resul Yılmaz, İHH yetkilileri ve katılımcılar, yetim çocuklara oyuncak dağıttı.

İHH Şanlıurfa yetkilisi Eyüp Yaşar yaptığı açıklamada İHH’in Dünya çapında yaptığı yetim buluşmalarına dikkat çekerek şunları kaydetti: “İHH olarak bugün Siverek’te yetim gülerse dünya güzel etkinliği kapsamında yetimlerimiz ile bir araya geldik. Siverek farklı bir uygulama yaparak bu yıl etkinliği bir lunaparkta düzenliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

İHH Siverek temsilcisi Ramazan Baylan yaptığı açıklamada, yetim gülerse dünya güler etkinliği kapsamında ilk kez bir lunaparkta çocukların eğlendiğine dikkat çekerek şunları kaydetti: “Yetimlerimizin sevinç çığlıkları bizi mutlu ediyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Yetimlerle birlikte yemek iyen Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar yetimlere toplumun sahip çıkmasının önemine değinerek şunları kaydetti: “Bizi manevi yönden tatmin eden en önemli faaliyetlerden biri İHH yetkilileri davetiyle böyle manevi hazzı duydum buna iştirak etmekten memnuluk duydum. Bizler Allah’u Teala’nın emrettiği gibi yüce kuranda da emir ettiği gibi, anneye,babaya fakire fukaraya tabi en başta yetimlerimize sahip çıkmalıyız. Buy gün burada, sadece bir gün değil sürekli icra edilen bir faaliyetin bu gün resmi bir faaliyeti olarak düşünmek lazım, çünkü İHH üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor, bizlerde elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz, bundan sonrada desteklerimiz devam edecek emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

Yaklaşık üç saat süren etkinliğin ardından İHH, yetim ailelere gıda paketi yardımında bulundu. (Haber: Şükrü Dolaş)

 

Eklenme Tarihi: 02 Nisan 2017 – Son Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2017 16:59

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siyer sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi

Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek Koordinatörlüğü tarafından geçtiğimiz Ocak ayında yapılan siyer sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen Umre ödüllü Siyer Sınavı’nda, Siverek’te dereceye girenlere Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma Derneği binasında düzenlenen program ile ödülleri verildi. Ödül törenine Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı […]