Karacadağ’da kayak sezonu açıldı

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tek kayak merkezi olan 1919 rakımlı Karacadağ’da kayak sezonu açıldı.

Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine 45 kilometre uzaklıkta bulunan ve bölgede tek kayak merkezi olan Karacadağ, son dönemlerde kış turizminin ilgi çeken merkezlerinden birisi oldu. Her gün yüzlerce kişi kayak yapmak için bölgede ‘Güneydoğu’nun Uludağı’ olarak adlandırılan 1919 rakımlı Karacadağ’ı ziyaret ederken, kar kalınlığının 35 santimetreyi bulduğu bildirildi.

Özellikle hafta sonu kayak merkezine Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa’dan gelen kayak severlerin uğrak yeri olan Karacadağ’da,  hafta içinde kar yağışının istenen seviyede olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili Siverek Son Haber’e açıklama yapan kayak merkezi işletmecisi Orhan Atilla, kar seviyesinin kayak için uygun olduğunu söyledi. Yarıyıl tatili nedeniyle hafta sonunda kayak severleri beklediklerini dile getiren Atilla, yolun ulaşıma elverişli olduğunu belirtti. (Haber: Lütfü Yalgı – Yusuf Eyyüp Sarı)

 

Eklenme Tarihi: 26 Ocak 2018 – Son Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2020 17:02

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

AK Parti Siverek Gençlik Kolları kongresi yapıldı

AK Parti Siverek Gençlik Kolları 5’inci olağan kongresinde Ali İhsan Konacak başkan olarak seçildi. Yenişehir Mahallesi Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Faaliyetlerin anlatıldığı sunumun ardından Başbakan Binali Yıldırım ile Şanlıurfa milletvekillerinin kutlama telgrafları okundu. İlçe Başkanı İlhan Çelik önceki yönetime çalışmalarından […]