Marketlere sıkı denetim!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, döviz kurundaki dalgalanmalar nedeniyle gıda fiyatlarının arttırıldığı iddiaları üzerine marketler mercek altına alındı.

Şanlıurfa İl Ticaret Müdürlüğü, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ve Siverek Belediyesi zabıta ekipleri, girdilerinde önemli bir değişiklik olmadığı halde sattıkları ürünlerine olağan dışı zamlar yaptığı öne sürülen marketler ve üretici işletmelerde incelemelerde bulundu.

En fazla tüketim malzemesi olan ürünlerin raflardaki fiyat etiketlerini kayıt altına alan ekipler, satış etiketi bulunmayan ürünler konusunda uyarıda bulundu.

Ürünlerin etiketlerindeki fiyat ve alış faturasındaki büyük farklar nedeniyle bazı işletmelere 5 bin ile 50 bin lira arasında cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili işletme sahiplerine bilgi veren denetmen Bilge Çınar, denetimlerin bölgede rutin olarak sürdürüldüğünü söyledi.

 

 

Eklenme Tarihi: 18 Eylül 2018 – Son Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2021 17:30

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Sağlık-Sen'de delege seçimi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası’nda (Sağlık-Sen) başkanlık yarışı için oy kullanacak delegeler seçimle belirlendi. Faruk Günak ve Abdulkadir Yabir’in başkanlık yarışında oy kullanacak delegeler, sandık başına giden üyeler tarafından belirlendi. Toplum Sağlığı Merkezi ve Siverek Devlet Hastanesi’nde kurulan sandıklarda oy kullanan üyeler, delegeleri seçti. Her iki başkan adayının Siverek […]