Rabve Vakfı ile Siverek Engelliler Derneği, engellilere kışlık bot yardımında bulundu.

Vakıf tarafından temin edilen kışlık botlar, Siverek Engelliler Derneğince 200 engeliye dağıtıldı.
Rabve Vakfı Genel Koordinatörü Ahmet Topçuoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim projeleri kapsamında daha önce öğrencilere yönelik yardım çalışmalarını yaptıklarını hatırlattı.
Siverek Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş ise vakfı görevlilerine teşekkür ederek yardım konusunda maddi durumu iyi olmayan ve engelli çocukları bulunan ailelere öncelik verdiklerini ifade etti.
İlçede yaklaşık 8 bin engellinin olduğunu dile getiren Şenateş, “Bin 200 ailemizi belirledik ama yapılan yardımlar yetersiz olduğundan hepsine yardım ulaştıramıyoruz. Özelikle Siverek’te veya gurbette yaşayan Sivereklileri ve engelliliğe duyarlı tüm vatandaşlarımızın sesimize ses vermesini istiyoruz. Mevsimin kış olması dolayısıyla ayakkabı, bot ve mont ihtiyacımız var.” dedi.
Acil olarak gıda yardımı yapılması gereken yaklaşık 300 engelli ailenin olduğuna dikkat çeken Şenateş, “280 engelli öğrencimiz çanta ve kırtasiye yardımı bekliyor.” diye konuştu. (Haber: Osman Dolaş – Fikret Uğurlu)