Şehir tiyatrosu kentin yüz akı oluyor!

Haber: Şükrü Dolaş – Biletlerden elde edilecek gelirle Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaşılacak.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde gönüllülerin oluşturduğu şehir tiyatrosu ekibi, biletlerden elde edilecek gelirle Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.

Birçoğu gönüllü öğretmenler olmak üzere sanatseverlerden oluşan ‘Siverek Şehir Tiyatrosu’ her geçen gün sanatseverlerin gönlünde taht kurumaya devam ediyor.

Tiyatro ekibi 28 Nisan saat 16.00 ve 2 Mayıs saat 20.00’da yeni oyunu ile Siverek Belediyesi Kültür Merkezi’nde izleyenlerin karşısına çıkacak. Ekip, oyundan elde edilecek gelirlerle Ramazan paketleri hazırlanarak bir sosyal sorumluluk çalışması yapmayı hedefliyor.

Siverek Şehir Tiyatroları Genel Yönetmeni Musa Bayram, sahneledikleri ‘Gundirella’ oyununun geliriyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı yapacaklarını belirterek, şunları kaydetti: “Siverek Şehir Tiyatrosu 1. Liseler Arası Tiyatro Yarışması sonrası bir grup gönüllü öğretmen tarafından 18 Kasım 2017 tarihinde kurulmuş olup; amacı Siverek’te tiyatro kültürünü arttırmak ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmektir.”

Turneye katıldıklarını da dile getiren Bayram, “Siverek Şehir Tiyatrosu bugüne kadar 8 oyun sergileyip Halfeti ve Adana’dan davet alıp Siverek dışında da turneye katılmıştır. Siverek Şehir Tiyatrosu aynı zamanda 2. Liseler Arası Tiyatro yarışmasının da sponsorluğunu ve organizasyonunu üstlenerek 100’ün üzerinde lise öğrencisini sahne ile buluşturmuştur.” dedi.

 

Eklenme Tarihi: 19 Nisan 2019 – Son Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2019 10:15

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Okullar arası bilgi yarışması düzenlendi

Haber Merkezi - Öğrencilerin bilgi ve kültür seviyelerini artırmak amacıyla ilkokullar arası bilgi yarışması düzenlendi.