Siverekli usta şair, yazar ve yönetmene veda!

Haber: Cuma Sarı – Usta şair, yazar ve yönetmen Mehmet Ragıp Karcı hayatını kaybetti.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde doğan ve her fırsatta memleketine gelerek çeşitli projelerde yer alan usta şair, yazar ve yönetmen Mehmet Ragıp Karcı vefat etti.

Bir süredir Ankara’da tedavi gören usta şair, yazar ve yönetmen Mehmet Ragıp Karcı vefat etti. 75 yaşında hayata gözlerini yuman Karcı, bugün Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Şair, yazar ve yönetmen Mehmet Ragıp Karcı tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi’nde vefat etti.

Bir süre önce baypas ameliyatı olan Karcı, geçen hafta solunum yolları sıkıntısı nedeniyle Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı.

Karcı’nın cenazesi yarın Karşıyaka Mezarlığı’nda öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İŞTE, MEHMET RAGIP KARCI’NIN HAYATI

1945 yılında Siverek’te doğdu. İlk ve ortaokulu Siverek’te okudu. Erzincan Askerî Lisesi’nde başladığı lise öğrenimini, Ziya Gökalp Lisesi’nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nden yüksek öğrenim gördü.

TRT’de kamera asistanlığı yaptı; stüdyo kamera servisinde görev yaptıktan sonra yapımcı-yönetmen olarak Eğitim-Kültür Programları Müdürlüğü’nde çalıştı ve bu görevindeyken emekliye ayrıldı. Emekli olduktan sonra valiliklere, Kültür Bakanlığı’na belgeseller hazırladı.

Davut Sulari, İsmail Daimi, Terzi Fehmi gibi saz ustalardan saz çalmayı ve türküyü öğrenen Karcı, 1966 yılında Türkiye çapında düzenlenen bir saz çalma yarışında Orhan Gencebay, Cinuçen Tanrıkorur ve Arif Sağ’ın ardından derece aldı.

Şiir ve şiir yazılarını Mavera, Kayıtlar, Edebiyat ve Dergah gibi dergilerde yayımladı. İlk kitabı “Yeni Bir Sevda Süleymânı” 1986’da yayımlandı. 1988 – 2006 arasında yayımladığı tüm şiirleri 2016’da “Tut Elimden Düşmeyelim” adlı kitapta topladı. Bu kitap ile 2016 yılında şiir dalında Türkiye Yazarlar Birliği Ödülü’ne değer bulundu.

 

Eklenme Tarihi: 27 Şubat 2020 – Son Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2020 12:49

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Kontrolden çıkan otomobil anne ve kızlarına çarptı

Haber: Cuma Sarı - Kontrolden çıkan otomobilin yayalara çarptığı kazada 5 kişi yaralandı.