Çilenti ailesinin avukatı konuştu: ‘İhmale yönelik ciddi deliller var’

Haber: Yusuf Eyyüp Sarı – Bir süre önce ihmalden dolayı hayatını kaybettiği ileri sürülen İmam Hatip Osman Çilenti’nin avukatı ihmale yönelik ciddi deliller olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir süre önce korona virüs hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden imamın ailesi, ihmal ve yaşadığı stres nedeniyle vefat ettiğini öne sürmüştü.

Siverek Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle vefat eden imam hatip Osman Çilenti’nin “cezalandırmaya yönelik görevlendirildiği” iddiasının asılsız olduğunu, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Çilenti ailesinin avukatı olan Avukat Celil Tanış, son günlerde Türkiye’nin gündemine oturan imam Osman Çilenti’nin ölümüyle ilgili olarak bazı kişi veya kurumları korumaya yönelik asılsız açıklamalar yapıldığını iddia etti.

Sitemiz muhabirine konuşan Avukat Celil Tanış ellerinde ihmale yönelik güçlü deliller olduğunu belirterek, “Söz konusu dosyanın vekili ve takipçisi olarak sadece şunları söylemek yeterli olacaktır: Elimizde bir ihmalin olduğu ve bu ihmal neticesinde ölümün gerçekleştiğine yönelik güçlü deliller bulunmaktadır. Bunları soruşturmayı yürüten Siverek Cumhuriyet Başsavcılığına sunduk. Gerekli araştırma ve soruşturma devam etmektedir. Ceza muhakemesinin asıl amacı olan maddi gerçeğe ulaşmak ve buna neden olan şüphelilerin ivedilikle cezalandırılması için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Çilenti ailesinin avukatı Tanış, soruşturma süreci ivedilikle takip edeceklerini aktardı.

 

Eklenme Tarihi: 03 Eylül 2020 – Son Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2023 10:43

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek Emniyet Müdürlüğü'nde görev değişimi

Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 2'inci sınıf emniyet müdürü Özer Bilgehan atandı.