EBA Mobil Destek Aracı örnek proje oldu

Haber: Cuma Sarı – Yusuf Eyyüp Sarı – Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce kırsaldaki öğrenciler için hazırlanan mobil destek aracı örnek proje oldu.

Şanlıurfa kırsalında eğitim gören ancak teknolojik imkanları kısıtlı olan öğrencilerin uzaktan eğitime katılmalarını sağlayacak ‘EBA Mobil Destek Aracı’ örnek proje oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Eğitim Bilişim Ağının (EBA) yaygınlaştırılması talimatının ardından harekete geçen Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, özellikle kırsal mahallelerde yaşayan öğrencilerin yararlanması amacıyla ‘EBA Mobil Destek Aracı’ hazırladı.

2EFraK

Teknolojik imkanları kısıtlı olan öğrencilerin uzaktan eğitime katılmalarını sağlamak amacıyla hazırlanan destek aracı, öğrenci ve velilerden yoğun talep görüyor.

Mobil destek aracının hizmete başladığını öğrenen veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ulaşarak aracın mahallelerine gelmesi için talepte bulunuyor.

Mmfutx

Merkezi mobil internet ve tabletlerinde bulunduğu destek aracıyla kırsal mahalle okullarındaki çocuklara ulaşılırken uzun süre sonra öğretmenleriyle uzaktan eğitime katılan öğrencilerin mutluluğu yüzlerine yansıyor.

Örnek olabilecek bir projeye imza attıklarını belirten Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hakan Çiftel Siverek Son Haber muhabirine, “Türkiye’de ilk defa projeyi biz uyguladık. EBA mobil destek aracımız oluşturduk. Bu bakanlığımız tarafından çok beğenildi ve 81 ilimize mobil EBA aracı hazırlanması talimatı gönderildi. Bugün de bize talepte bulunan ilçemize 45 kilometre uzaklıktaki Faydalı köyüne geldik. Öğrencilerimizin faydalanması için mobil aracımızı burada öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Mobil araç projemiz televizyonlarda yayınlandığı için bu haberleri izleyen velilerimizden bize talepte bulununca bizde taleplerini karşılıksız bırakmadık. Bundan sonra da aynı öğrencilerimizden ya da velilerimizden gelen talepler doğrultusunda destek aracımızı tüm alanlarda kullanılması için hizmete sunacağız.” dedi.

Vk4bmy

Denetleme aracını mobil destek aracına dönüştürdüklerini dile getiren Çiftel, şunları söyledi: “Öğrencilerimizin uzaktan eğitim faaliyetlerinden uzak kalmaması için EBA Mobil Destek Aracı olarak kullanmaya başladık. Aracımızın içerisinde tabletler, merkezi internet sistemi ve uzaktan eğitim faaliyetlerine katılan öğrencilerimizi güneşten korumak amacıyla kurulan çadır yer alıyor. Öğrencilerimizin ihtiyacı olan teknolojik alt yapı aracımızda bulunmakta.”

Projenin çok olumlu olduğunu söyleyen veli İsmail Kanat, “Köyümüzde internet kısıtlı olduğu için çocuklarımızın uzaktan eğitime katılmaları mümkün olmuyordu. Televizyonda izleyince beğendik ve ilçe milli eğitim müdürlüğünden talepte bulunduk. Onlarda bizi kırmayıp gönderdi. Çok memnun olduk, teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

nhymqR

Bu yıl 7’nci sınıfa geçtiğini belirten Ömer Faruk Akdemir ise çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Bugün köyümüze EBA mobil destek aracı geldiği için çok sevindik. Evde EBA TV’yi izliyorduk ama biraz da olsa öğretmenlerimizi özledik. Milli Eğitim Bakanlığına çok teşekkür ederim bize bu mutluluğu yaşattıkları için.” İfadelerini kullandı.

Mahallede internetin kısıtlı olduğunu söyleyen Leyla Katmış ise okulunu ve öğretmenlerini çok özlediğini belirterek EBA Mobil Destek Aracının gelmesi nedeniyle teşekkür etti.

 

Eklenme Tarihi: 11 Eylül 2020 – Son Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2020 19:25

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

“İnanmadığım bir hastalığa yakalandım”

Haber: Cuma Sarı - Yusuf Eyyüp Sarı - Siverek ilçesinde koronavirüs hastalığını yenen 47 yaşındaki Ömer Sığa, "Bir nefes alıp vermenin ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu hastalık sürecinde fark ettim." dedi.