Siverek kaymakamlığının eğitime bilgisayar teşviği

Siverek kaymakamlığı, önce okuma yazma öğrenen ardından bilgisayar kullanmayı öğrenen kadınlara bilgisayar armağan edecek.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçe kaymakamlığı ilçede ev kadınlarını eğitime teşvik etmek amacıyla ilçe genelinde okuma yazma kurslarına, katılıp ardından bilgisayar kullanımını öğrenen bayanlara bilgisayar armağan edecek.

Kaymakam Erkal Siverek’te kadın eğitimine büyük bir önem verdiklerini, kadınları eğitime teşvik etmek amacıyla ilçede bulunan Aile Destek Merkezinde açılan kurslara katılacak annelerin çocukları için okul öncesi ve kreş eğitimi vermek amacıyla çocuklar içinde ayrı alanları hizmete açtıklarını kaydetti.  

Erkal gazeteci Şükrü Dolaş’a yaptığı açıklamada; ‘İlçe merkezinde yaşayan okuma yazma bilmeyen bayanlarımızı teşvik etmek amacıyla okuma yazma kursuna katılmalarını sağlayıp ardında da bilgisayar kullanım kursuna katılan bayanlarımız arasında ilk üçe girecek bayanlara birer bilgisayar armağan edeceğiz. İlçe merkezimizde bulunan beş ayrı kadın kültür merkezimizde kurslara katılacak tüm bayanlarımızı ödüllendireceğiz. Yeni hizmete açılan aile destek merkezinde yeni kurs kayıtlarımız başlamış bayanlar için biçki dikiş, okuma yazma, bilgisayar, aşçılık gibi kurslarımız devam etmektedir. Bayanlarımızın özellikle okuma yazma ve bilgisayar kursuna katılmalarını bekliyoruz’ dedi. (Haber: Siverek – ŞD)

egitime-tesvik-bilgisayar egitime-tesvik-bilgisayar (1)

egitime-tesvik-bilgisayar

 

Eklenme Tarihi: 05 Şubat 2014 – Son Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2014 23:57

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

'Hacıhıdır barajı çevresi Kormişkan alanı olsun'

(Gazeteci Şükrü Dolaş’ın Özel Haberi) – Siverek’te halkın topluca güzel zaman geçirecekleri aileleriyle birlikte eğlenebilecekleri alanlar yok denilecek kadar azdır. Son otuz yıl ve daha öncesinden başlayan değişim son on yılda daha bir hızlandı. Yapı olarak değişen Siverek’te geleneksel yaşam şekillerini de değiştiriyor. Çok katlı binaların yükselmesi, Siverek’in yapısal olarak […]