Su seviyesi düşünce eski köprü ve yol ortaya çıktı!

Özel Haber: Cuma Sarı – Yusuf Eyyüp Sarı – Yaklaşık 50 yıl önce yapıldığı düşünülen köprü ve yol, su seviyesinin düşmesiyle yeniden ortaya çıktı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaklaşık 50 yıl önce yapıldığı düşünülen köprü ve yol, su seviyesinin düşmesiyle yeniden ortaya çıktı.

Kırsal Çaylarbaşı Mahallesi yakınlarında bulunan ve tam yapım tarihi bilinmeyen, daha önce Şanlıurfa – Siverek – Adıyaman yolu olarak kullanılan köprü, 1992 yılında Atatürk Barajı’nda su tutulmasıyla su altında kaldı.

6QQaB8

Kullanılan yolun baraj suları altında kalmasıyla vatandaşların yapılan yeni yolu kullanması üzerine köprü unutuldu.

Son dönemlerde yaşanan kuraklık ve baraj suyunda düşüş yaşanması nedeniyle 29 yıl önce aktif olarak kullanılan köprü ve yol, yeniden su yüzeyine çıktı.

W0cZOk

Bölgede yıllardır balıkçılık yaptığını belirten Mustafa Artuk, köprüyü ilk defa gördüğünü ve şaşırdığını söyledi.

Aile büyüklerinin daha önce Şanlıurfa yolu olarak kullanıldığını söyledikleri köprüyü suların çekilmesiyle gördüklerini belirten Yusuf Altıntas, “Çevre köylerde bu yolu kullanarak Şanlıurfa ve Adıyaman’a gidiyorlarmış. Atatürk Barajında su tutulmasıyla köprü tamamıyla su altında kalmış ve kullanılamamış, yeni yapılan yol kullanılmaya başlanmış. Daha önce ben burada köprü görmedim ki daha şimdi su yüzeyine çıkınca görmeye başladım. Su seviyesinin düşmesi ve yaşanan kuraklık nedeniyle çıktı. Şu an günümüzün en büyük problemlerinden biri maalesef yağışta yok. Kuralıktan ötürü de su seviyesi baya düştü ki gün içerisinde yarım metre su seviyesi düşüyor. Su seviyesinin yaşanmasıyla da köprü gün yüzüne çıkmaya başladı.” dedi.

gU8n0c

Atatürk Barajı’nda su tutulmasıyla köprünün kaybolduğunu söyleyen Ali Altıntas, şunları kaydetti: “Uzun yıllar önce köprü ve yol sular altında kaldı. Bu yol daha önce Adıyaman, Şanlıurfa, Siverek ve Hilvan yolu olarak kullanılırdı. Atatürk Barajı’nda su tutulmasıyla bu yol su altında kalınca yeni yol yapıldı. Yaşanan kuraklıktan dolayı yeniden açığa çıktı ki daha önce görmemiştik, ben de ilk defa gördüm suların çekilmesiyle birlikte ve ilk defa gün yüzüne çıktı.”

aEKaDI

Yolun acı bir hikayesinin olduğunu anımsatan Altıntas, “Yaklaşık 6 yıl önce yaşanan bir kuraklık dönemi vardı. Köprü görünmüyordu ancak yol kenarında yün yıkamak için gelenlerden bir kız ayağı takılınca su düşüp balıkçı ağlarına takılmıştı. Kendisiyle gelen arkadaşları kızın suya düştüğünü görünce onu kurtarmak için onlarda suya girmiş ve sudan 7 kızın cansız bedeni çıkarılmıştı.” diye konuştu.

DocQML

 

Eklenme Tarihi: 12 Ocak 2021 – Son Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2021 12:39

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Alt yapısı tamamlanan sokaklar onarılıyor

Haber Merkezi - Siverek Belediyesi alt yapısı tamamlanan cadde ve sokakların onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.