Algı operasyonu yapmayın!

Hele ki bizi buna alet etmeyi aklınızdan bile geçirmeyin!…

155784717 5255782951128985 3059471983191282966 n

Son günlerde her ne hikmetse belediye başkanı Ayşe Çakmak üzerinden siyasal amaç ve arzular eklenerek bir algı operasyonu yapılıyor.

Yapılan bu operasyona gazetecileri de katmak isteyen art niyetli olan bazı kesimlerin varlığını görüyoruz.

Boşuna uğraşmayın, biz bu filmi önceden de gördük!

Eleştiri ve öz eleştiri bir yönetimin meşruluğunun tapusudur.

Eleştiri ve beraberindeki öneri bir kentin gelişmesine büyük katkı sağlar. Yerinde yapılan eleştiri ve soruna yönelik çözüm önerilerine hiçbir başkan ve yönetim birimi görmemezlikten gelemez, gelmemelidir.

Ancak sırf eleştiri olsun veya siyasal egoyu tatmin etmek amacıyla eleştiri yapılmamalı. Zira yapılanlar eleştiriden çok siyasal bir algı operasyonuna dönüşür.

Değerli dostlar; bilindiği Siverek’in ana sorunu, su sorunudur. Su sorunu yeni bir sorun mu değil elbet. 30 yıldır su haberleri yapıyoruz. İyi hatırlıyorum Mehmet Lami Odabaşı zamanında su kuyularını dönemin hükümet bakanları açmıştı. Yani sorun yeni başkanın sorunu değildir.

Devlette devamlılık esastır ancak Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak mecliste aldığı oyların ardından Fırat’tan gelecek suyla ilgili çalışmaların başlayacağını söyleyerek, sorunu takip edip çalışmaların tekrar başlamasını sağladı ve yılsonuna kadar ilçede su sorununu kalmayacağını teyit etmiştir. Bu konuda çalışmaları görmezden gelip salt bir eleştiri niyetinin algı operasyonu olduğunu düşünüyorum.

Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak, 6 aylık kısa bir zaman diliminde belediye başkanlık görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Bunu en iyi bilen insanlardan biriyim. Gerçekten iyi niyetle çalışıyor. Alt yapılarla ilgili yapılan kazılar eski belediye başkanlarımızdan günümüze kadar devam ediyor.

Siverek il düzeyinde bir kent. Şanlıurfa Büyükşehir belediyesine bağlanmakla birçok sorunun çözümü Büyükşehirde uhdesinde olmasına rağmen Belediye Başkanımız göreve geldiği günden beridir Siverek’in her sorunu benimdir diyerek topu Şanlıurfa büyükşehir belediyesine atmayıp bizzat sorunun çözülmesiyle ilgili uğraş veriyor.

Belediye Başkanımız göreve geldiği andan kısa bir süre sonra çok değil, yaklaşık 20 gün sonra algı operasyonlarının yapılacağını ve bu boyutlara geleceğini tahmin etmiştim.

Siverek bir asırdır erkek egemenliğinin hüküm sürdüğü, feodalitenin günlük yaşama hâkim olduğu bir yerde, bir bayanın başkanlık makamına oturmasının bazı kesimleri rahatsız edeceği belliydi.

Her zaman hizmet babında eleştiri yaparak hizmet talebinde bulunan vatandaşlarımızın yanında oldum. Haklı eleştiri ve hizmet talebinde bulunanlara lafım yok.

Ancak son günlerde Ankara’da siyasetin hızlanması, liderlerin halk arasına inmesi, birçok politik düşünen insanın kafasında bir erken seçim ışığının yanmasına neden oldu.

Akıllı bir muhalefet yapamayan ve sorunların çözüm noktasında projesi olmayanlar, sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaparak algı operasyonu yapmaya çalışıyor.

Son günlerde bu algı operasyonuna beni de dâhil etmeleri beni şaşırtmadı. Diğer belediye başkanları döneminde de birçok algı operasyonuyla karşılaştım, onun için ben bu filmi çok gördüm diyorum.

Başta da belirttiğim gibi; iyi niyetle yapılan, mantıklı ve çözüm önerileri barındıran eleştiriler bizi daha iyiye daha güzel bir hedefe götürür.

Kısaca şunu demek istiyorum. 30 yıldır süren su sorunu ve on yıldır devam eden alt yapı yenileme sorunu, 6 aylık bir başkana yüklenmemeli, devlette devamlılık esastır. Başkanımızda bu bilinçle Siverek halkına en iyi hizmeti vermeye çalışıyor. Algı operasyonlarıyla, terbiye ve vicdanı hiçe sayarak yapılan değerlendirmeler çalışanın azmini yaralar.

Kişisel saldırılar eleştiri olarak değerlendirilmemeli, ben bunları siyasi bir algı operasyonu olarak görüyorum. Yeni bir başkana vereceğimiz en büyük destek, sabır ve zamandır.

Zamanı geldiğinde hesabını sandıktan sorarsınız ki ya devam ya tamam dersiniz.

Sabır ve zaman, yapılanı inkâr etmeden yapılmayanı da elbet yazarak eleştirterek daha iyi yapılmasını sağlamak memlekete hizmet demektir.

Bazılarına şu çağırım olacak, benim yazdıklarımı ve yazmadıklarımı götürüp başkana iletenler, sizde bu algı operasyonun bir parçasısınız, arkamdan iş çevirerek bir yere gelemezsiniz!…

 

Eklenme Tarihi: 27 Haziran 2021 – Son Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2021 14:30

One thought on “Algı operasyonu yapmayın!

  1. Şükrü bey öncelikle yılların gazetecisi olduğunuzu biliyorum. Fakat gazeteciyi gazeteci yapan şeyin tarafsızlık ilkesi olduğunu siz benden tabii ki daha iyi bilirsiniz. Fakat ben okuduğum bu yazıda malesef tarafsızlık görmüyorum. Yazdıklarınız yanlış veya yalan demiyorum. Çoğuna katıldığımı, haklı olduğunuzu belirtmek isterim. Özellikle size yapıldığını düşündüğünüz algı operasyonu ile ilgili cevap hakkınızı kullanmanız gayet normal. Fakat satırlarca belediye başkanını öven(ki diğer belediye başkanlarıyla kıyaslarsak övülmeyi gerçekten hak ediyor) veya savunan yazılar gazeteci kimliğinizden ziyade belediye başkanı basın danışmanı kimliğinizi öne çıkarmış. İlgili kısımları kendi sosyal medya hesaplarınızdan yazmanız daha uygun olurdu diye düşünüyorum. Sağlıcakla.
    Dip not: Son günlerdeki hummalı alt yapı ve yol çalışmaları için belediye başkanına teşekkür etmek istiyorum. Umarım bu hizmetlerin sürekliliği olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

O ev yangınıyla ilgili açıklama!

Haber Merkezi - Hayriye mahallesinde çıkan yangınla ilgili Karalı ailesinden açıklama geldi.