‘Bir Siverek Sevdalısı’-Prof. Dr. İhsan Sezal

Sevgili okurlar Prof. Dr. İhsan Sezal’ın Siverek sevdalısı Koçali Aymaz için yazdıkların sizlerle paylaşıyoruz..

BİR SİVEREK SEVDALISI

Bir insan bu kadar mı Siverek sevdalısı olur? Bu kadar mı adar kendisini inandığı davaya? Ve bu kadar mı, kararlılıkla; yılmadan, usanmadan günlerini, aylarını, yıllarını bunun için harcar? Siverek için, Siverek’in vilayet olması için üç çeyrek yüzyıllık rüyanın gerçekleşmesi için.

Koçali Aymaz’ı tanımam tam da bu vesileyle oldu. Yıllar yıllar önce ve aynı şekilde devam ediyor. Artık iki ismi birbirinden ayrı düşünemiyorum. Koçali Aymaz ve Siverek veya Siverek’in vilayet olması ile Koçali Aymaz. Bu değerli dost, benim çocukluğumdan beri bir parçası olduğum hikayeyi bütün boyutları ile kaleme almış. Siverek neden vilayet olmak istiyor? Bunun için kimler ne sözler verip, ne vaatlerde bulunup sonra nasıl unutmuşlar o sözleri, o vaatleri. Özellikle de politikacılar.

Bütün bunları ve bunlarla birlikte Siverek’in diğer bilinmeyenlerini Koçali Aymaz elinizdeki bu kitap ve takip edeceklerde anlatıyor.

Farklı bir üslup ve anlatımla kaleme alınan ‘Siverek Sevdası I’ okuyanı zamanlar arası bir seyahate çıkarıyor gibi. Celal Bayar’dan Turgut Özal’a, Ecevit’ten Demirel’e, arada bir yığın bakan ve milletvekili, kimler yok ki bu ‘Siverek’in Vilayet Olma Filmi’nde.

‘Siverek Sevdası I’ sadece bir vilayet olma serencamını anlatmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin nasıl bir ‘Siyaset Kültür’ne, nasıl bir ‘Yönetim Anlayışı’na sahip olduğuna dair önemli ipuçları da veriyor.

Siverek’in bu vazgeçilemeyecek sevdasını geçmiş mücadeleyi bilerek bilinçli bir şekilde sürdürmek gerekiyor. ‘Siverek Sevdası I’ işte bunun için de çok önemli ve bunun için tekrar tekrar başvurulacak bir belgesel.

Koçali Aymaza’a bize böyle bir belgesel kitap kazandırdığı için teşekkürlerimi sunarken devamını da merakla beklediğimi belirtmek isterim.

Siverek er veya geç hak ettiği menzile varacaktır. Her ne kadar yolun bir hayli engebeli olduğunu bu kitapta görmüş olsak bile.

Prof. Dr. İhsan SEZAL
Dekan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

bir-siverek-sevdalisi

 

Eklenme Tarihi: 26 Mart 2014 – Son Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014 16:09

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek kaymakamı Hamza Erkal’dan vatandaşlara uyarı

Siverek Kaymakamlığı, ilçede motosiklet kazaların önlemek amacıyla ailelere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenleyecek. Kaymakam Hamza Erkal, yaptığı yazılı açıklamada sıcak havaların başlamasıyla ilçede motosiklet kazaların arttığını, kazaların önlenmesine ilişkin ise trafik ekiplerinin denetimlerini artırdıklarını belirterek şunları kaydetti: “Geçen yılda yapılan denetimlerde plakasız motosikletlerin yanı sıra yaşı küçük sürücülerin motosikletlerine el konuldu. […]