Eğitim-Sen: ‘Yöneticimizi kendimiz seçmek istiyoruz’

Eğitim Sen Siverek Temsilciliği okullardaki idarenin ve temsilcilerin demokratik bir şekilde belirlenmesi için, “Kendi yöneticimizi kendimiz seçmek için: haydi sandık başına” isimli kampanya başlattı.

Eğitim-Sen okullardaki idarenin ve temsilcilerin demokratik bir şekilde belirlenmesi için, “Kendi yöneticimizi kendimiz seçmek için: haydi sandık başına” isimli kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde eğitim bileşenleri, verdikleri oylarla okul yöneticilerini kendileri belirleyecek. Siverek Eğitim Sen Temsilciliğinden konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Eğitim Sen Siverek Baş Temsilcisi Aynur Özbadem konu ile ilgili olarak şu açıklamaları yaptı, “İşyerlerinde emeğimize, haklarımıza irademize sahip çıkıyoruz bilinciyle okul yöneticilerini seçiyoruz etkinliğimiz sürmektedir. Bilindiği gibi AKP iktidara geldiği günden bu yana eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamusal hizmetleri tasfiyeye girişmiş, piyasacı özüyle angarya, güvencesizlik, kamu kaynaklarını sermayeye aktarma, hizmet satın alma uygulamaları başlatılmıştır. Yeni yasal düzenlemelerle birlikte okul yönetimleri siyasi kadrolara teslim edilmekte, haziran ayı itibari ile mevcut tüm idareciler boşa çıkacak ve yeni atamalar siyasi iktidara tam biat edenlerden oluşturulacaktır” dedi. AKP hükümetinin çıkardığı yasa ile 13 Haziran tarihinden itibaren bütün okul müdürleri ve müdür yardımcıları görevden alınacağını belirten Özbadem bu yanlışlığa, ben bildim yaparım tavrına karşı “Söz, yetki, karar çalışanlara” diyerek kendi yöneticilerimizi kendimiz seçmek için işyerlerine sandık kurduklarını söyledi.

Yıllardır savunduğumuz okulların demokratikleştirilmesi talebimiz tam da bugün yaşam bulmaktadır. Tüm idarecilerin yeniden belirleneceği süreçte eğitim emekçilerinin, okul bileşenlerinin katılımıyla kendi yönetimlerimizi kendimiz seçeceğiz diyerek okullarda sandık kuracağız.

‘TEPKİSİZ KALAMAYIZ’

Sürece tepkisiz kalmayacaklarını belirten Özbadem, “Böylesi bir sürece sessiz ve tepkisiz kalmamız düşünülemez. 5 Mayıs itibariyle başlattığımız yöneticilerimizi kendimiz seçiyoruz kampanyası devam ediyor. Bu kampanya ile yıllardır savunduğumuz okulların demokratikleştirilmesi talebimiz tam da bugün yaşam bulmaktadır. Tüm idarecilerin yeniden belirleneceği süreçte eğitim emekçilerinin, okul bileşenlerinin katılımıyla kendi yönetimlerimizi kendimiz seçeceğiz diyerek okullarda sandık şöleni gerçekleştireiyoruz. Örgütlenme alanındaki işyerlerinin tamamında sandık kurarak, eğitim emekçilerini ve bileşenlerini seçime katarak, “söz-yetki-karar bizlerde” şiarını bilince çıkaracağız” şeklinde konuştu.

egitim-sen-yoneticimizi-kendimiz-secmek-istiyoruz (1) egitim-sen-yoneticimizi-kendimiz-secmek-istiyoruz (2) egitim-sen-yoneticimizi-kendimiz-secmek-istiyoruz (3)

 

Eklenme Tarihi: 08 Mayıs 2014 – Son Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2014 13:44

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek'te okuma bayramı etkinliği

Siverek’teki Hüsnü Özyeğin ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencileri okuma bayramı etkinliği düzenledi. Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yapıcı ile Milli Eğitim Şube Müdürleri Cebrail Saruhan ve Ferit Karaoğlu katıldı. Etkinlikte tiyatro ve çeşitli oyunlar sergilendi. Etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürü Suat Yapıcı; […]