Kategoriler: Siverek Belediyesi

Belediye kurslarıyla üniversiteli oldular

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 77 öğrenci belediye tarafından açılan kurslarda aldıkları eğitimle üniversite hayallerine kavuştu.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz tarafından hazırlanan ‘Eğitime %100 Destek’ projesi kapsamında eğitime destek veren Siverek Belediyesi, üniversiteye hazırlanan gençleri hayallerine kavuşturdu.

Kültür Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Gençlik Evleri’ndeki ücretsiz kurslara katılan 77 öğrenci, sonuçların açıklanmasının ardından çeşitli üniversitelere yerleşti.

Öğrencilere üniversite hayatında başarılar dileyen Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, “Özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin yükünü hafifletmek amacıyla açılan kurslara katılan öğrencilerimizden 77 tanesi üniversite hayaline kavuştu. Gençlik evlerinde sadece ders ile yetinmeyip gençlerimizin sınav stresinden bir nebzede olsa uzaklaşmaları için sosyal etkinlikler düzenledik. Sonuç itibariyle öğrencilerimizin bir çoğu üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşti. Hedefimize ulaştığımız için mutluyuz.” diye konuştu.

Gençlik evlerindeki tüm ihtiyaçların Siverek Belediyesi tarafından karşılandığını dile getiren Postacı, şu ifadeleri kullandı: “Kaynak kitaplardan kırtasiye malzemelerine kadar bütün ihtiyaçlarını ücretsiz bir şekilde karşıladık. Kendisi de eğitimci olan Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, bu konuda çok hassastır. Zaman zaman kursa katılan öğrencilerimiz ile bir araya gelerek desteğini dile getirdi. Özellikle sınav sistemindeki değişiklikleri öğrencilerimize zamanında bildirerek çeşitli seminerler düzenledik.”

Balıkesir Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği bölümüne yerleşen Aysun Orhangazi, “Kurs boyunca defalarca bizleri ziyaret ederek destek veren Belediye Başkanımız Resul Yılmaz’a teşekkür ederim.” dedi.

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne yerleşen Bilal Yavuz’da tüm öğretmenlerin ilgili olduğunu belirterek, “Gerek belediyemiz gerek öğretmenlerimiz kazanabilmemiz için elinden geleni yaptı. Belediye Başkanımız Resul Yılmaz’ın şahsında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Üniversite hayalime kavuştuğum için çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Yönetici

Yakın zamanda eklenen haberler

Dicle Elektrik’ten şaka gibi mesaj!

Haber: Cuma Sarı - Dicle Elektrik, abonelerine gönderdiği mesajla adeta alay etti.

6 saat önce

Kesinleşmiş hapis cezası olan firari hükümlü yakalandı

Haber: Cuma Sarı - 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan firari hükümlü yakalandı.

6 saat önce

Elektrik akımına kapılan çiftçi, hayatını kaybetti!

Haber: Cuma Sarı - Arızayı gidermek isteyen çiftçi, yaşamını yitirdi.

1 gün önce

Kayıp zihinsel engelli genç ölü olarak bulundu!

Haber: Cuma Sarı - Yusuf Eyyüp Sarı - Girdiği gölette boğularak hayatını kaybettiği belirlendi.

2 gün önce

Çiftçi kesintilerden mağdur, DEDAŞ algı diyor!

Haber: Cuma Sarı - DEDAŞ açıklamasında iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu.

2 gün önce

Horoz dövüştürenlere ceza yağdı!

Haber: Cuma Sarı - Horoz dövüştüren 77 kişiye para cezası uygulandı.

2 gün önce