
Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi Elbeğendi mahallesinde kayıt dışı trafo denetimi yapmak isteyen Dicle Elektrik ekiplerine saldırdığı iddia edilen grubun, araçların geçişini engellemek için yolları çamurla kapattığı öne sürüldü.
Dicle Elektrik Dağıtım A. Ş. (DEDAŞ) Şanlıurfa İl Müdürlüğü Özel Müşteriler Yöneticiliği’ne bağlı denetim ekipleri, tarımsal sulamada kayıt dışı enerji kullanımını önlemek, uzaktan okuma sistemi olan OSOS montajı gerçekleştirmek ve yerinde abonelik için Viranşehir ilçesine bağlı Elbeğendi mahallesine gitti.
Ekiplerin denetim çalışmasını önceden haber alan bir grup toprak yolu su dökerek adeta çamur deryasına çevirdiği öne sürüldü.
Binek araçlarıyla çamur kaplı yoldan geçemeyen ekipler, iş makinelerinin yardımıyla yolu kısa sürede ulaşıma açtı. Ekipler gecikmeli de olsa yaptıkları denetimde kayıt dışı kullanılan bir trafoyu kayıt altına aldı ve bu trafoya OSOS (Otomoatik Sayaç Okuma Sistemi) montajı gerçekleştirdi.
Ayrıca çalışmalar sırasında tarımsal sulamada kullanılan ancak kimsenin sahiplenmediği 7 adet trafoya ise savcılık kararıyla el konuldu.
Çiftçilere yüzde 45 elektrik desteği veriliyor
DEDAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu bölgedeki çiftçilerin faaliyetlerinin pek çok alanda teşviklerle desteklendiğine dikkat çekerek, “Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) ürün ve faaliyetlerini kaydeden çiftçilerimizin elektrik faturaları devletimiz tarafından yüzde 45’e varan oranlarda sübvanse edilmektedir. Buna rağmen usulsüz şekilde kayıt dışı elektrik kullanılmaması konusunda uyarıyoruz. Ekiplerimiz kayıt dışı tüketimi önlemek için sürekli sahada bulunuyor. Kayıt dışı tüketime müsaade etmeme konusunda kararlıyız.” dedi.
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’da sahte internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşları dolandırdığı…
Haber: Osman Serhat Dolaş - Şanlıurfa’da narkotik suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde il merkezi…
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’da örgütlü olarak tefecilik ve yağma yaptıkları iddia edilen şüphelilere yönelik…
Türkiye işçi sınıfının tarihi, Cumhuriyet tarihinden daha eski olup, bu güne kadar işçiler emekten yana…
Haber Merkezi - DEPSAŞ Enerji, hizmet bölgesi olan illerde bulunan ve borçları nedeniyle elektriği kesilen…
Haber Merkezi - Siverek Belediyesi, ilçe genelinde faaliyet gösteren fırın ve unlu mamul üretimi yapan…