Park ve yeşil alanı olmayan mahalle kalmayacak

Siverek Belediyesi, mevcut yapılaşma nedeniyle sosyal donatı alanı olmayan mahallelerde kamulaştırma ile park ve yeşil yapıyor.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, sosyal donatı alanı olmayan merkez mahallelerde park ve yeşil alan yapılması talimatı üzerine çalışma başlatıldı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Gülabibey ve Hayriye Mahallesi’nde park ve yeşil alan yapılacak yerleri tespit etti.

Gülabibey Mahallesi’nde yapılan kamulaştırmanın ardından temizlenen alanda yaklaşık 500 metrekarelik park alanı inşaatına başlandı. Kısa sürede tamamlanması planlanan parkta ekiplerce ağaç dikimi yapıldı.

Çocuk oyun grubu, kamelya ve yeşil alanın da olduğu parkın kısa sürede mahalle sakinlerinin hizmetine sunulması bekleniyor.

Belediye Başkanı Çakmak’ın park ve yeşil alan sayısının arttırılması konusundaki hassasiyetini anlatan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Şükrü Dolaş, şu ifadeleri kullandı:

“Başkanımızın yeşil alanları genişletme ve her mahallede bir park yapılması projesi kapsamında kamulaştırma işlemi tamamlandı. Daha önce ev olan alanda şu an çocuk oyun grupları, kamelyalar ve yeşil alanların olduğu park yapılıyor. Mahalle sakinlerinin dinlenebileceği, çocukların sevinçle oynayabileceği bir alan oluşturduk. Hedefimiz Siverek’te park ve yeşil alan sayısını arttırmaktır. Biz biliyoruz ki yeşil alanlar kentlerin akciğerleridir. Akciğersiz bir yaşam düşünülemediği için bizde bu yaşamı halkımıza kazandırmak adına çalışıyoruz. Başkanımız Ayşe Çakmak’ın da bu yöndeki gayreti ile park ve yeşil alanı olmayan mahalle kalmayacak.”

Yeni park yapımından duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri yürütülen çalışma için Başkan Çakmak ve ekiplere teşekkür etti.

Yakın zamanda eklenen haberler

  • Asayiş

Şanlıurfa merkezli siber dolandırıcılık operasyonunda 42 gözaltı

Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’da sahte internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşları dolandırdığı…

13 saat önce
  • Asayiş

Torbacı operasyonunda 13 şüpheli tutuklandı

Haber: Osman Serhat Dolaş - Şanlıurfa’da narkotik suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde il merkezi…

13 saat önce
  • Asayiş

Tefecilik operasyonunda silah ve senetler ele geçirildi

Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’da örgütlü olarak tefecilik ve yağma yaptıkları iddia edilen şüphelilere yönelik…

2 gün önce
  • Şükrü Dolaş
  • Yazarlar

İşçiler neden Harran’laştırılıyor?

Türkiye işçi sınıfının tarihi, Cumhuriyet tarihinden daha eski olup, bu güne kadar işçiler emekten yana…

2 gün önce
  • Ekonomi

Borcunu ödemeyen sulama birliklerine elektrik verilmeyecek!

Haber Merkezi - DEPSAŞ Enerji, hizmet bölgesi olan illerde bulunan ve borçları nedeniyle elektriği kesilen…

2 gün önce
  • Siverek Belediyesi

Siverek’te fırın ve unlu mamul işletmeleri denetlendi

Haber Merkezi - Siverek Belediyesi, ilçe genelinde faaliyet gösteren fırın ve unlu mamul üretimi yapan…

2 gün önce