Kaymakam Aydemir seçim güvenliği toplantısında konuştu

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir, belediye başkan adaylarıyla yaptığı toplantıda 31 Mart seçimleri öncesi ve oy kullanma günü alınan tedbirleri paylaştı.

-Aydemir silah taşınmaması konusunda uyardı

Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, güvenlik güçleri, belediye başkan adayları ve muhtar adayları ile sık sık bir araya gelen Kaymakam Musa Aydemir, seçim günü güvenlik güçlerinin dışında hiç kimsenin silah taşımasına izin verilmeyeceği ve bu konuda son derece hassasiyet içerisinde olacaklarını söyledi.

Son olarak siyasi parti belediye başkan adayları ve ilçe başkanlarıyla toplantı salonunda bir araya gelen Aydemir, gerekli koordinasyonların gözden geçirildiğinin altını çizerek hoşgörü içerisinde demokratik bir seçim için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

-“Seçim kutlaması yada sevinci silah sıkılarak yapılmamalı”

Aydemir tedbirler kapsamında seçim günü silah taşınmamasını ve seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte silah sıkılması vakalarının önüne geçmek için vatandaşların da duyarlı olmasını istedi.

Toplantının ardından açıklamada bulunan Kaymakam Musa Aydemir, “Bugün seçim güvenliği toplantımızı gerçekleştirdik. Emniyet ve jandarmamızın ortak hazırladığı sunumu sizlerle paylaştık. Siverek Kaymakamlığı olarak oy verme günü ilçe merkezinde ve köylerde 558 sandıkta 156 bin seçmenimizle teyakkuz halinde olacağız. En az 1500 güvenlik personelimizle aktif olarak sahada olacağız. Unutulmamalıdır ki bizler önce komşu, eş, dost ve akrabayız, seçimler gelip geçicidir, denir ya sel gider kumu kalır. Birbirimizi kırmadan incitmeden bu süreci beraber atlatacağız.” dedi.

Aydemir, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Siyasi yarışa giren herkesin kışkırtıcı beyan ve tutumdan uzak durması gekiyor. Hoşgörü ortamı içerisinde her birimizin yaşadığı mahallede birbirimizin yüzüne bakacak şekilde dikkatli olunması büyük önem arz ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayının bereketli ve sağlıklı geçmesi, seçimlerin şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Toplantı kaymakamlık binasının önünde çekilen fotoğrafla sona erdi.

Yakın zamanda eklenen haberler

  • Siverek Belediyesi

Siverek Belediyesi’nde 1 Mayıs programı düzenlendi

Haber Merkezi - Siverek Belediyesi tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla belediye çalışanlarına…

46 dakika önce
  • Asayiş

Şanlıurfa merkezli siber dolandırıcılık operasyonunda 42 gözaltı

Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’da sahte internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşları dolandırdığı…

18 saat önce
  • Asayiş

Torbacı operasyonunda 13 şüpheli tutuklandı

Haber: Osman Serhat Dolaş - Şanlıurfa’da narkotik suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde il merkezi…

19 saat önce
  • Asayiş

Tefecilik operasyonunda silah ve senetler ele geçirildi

Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’da örgütlü olarak tefecilik ve yağma yaptıkları iddia edilen şüphelilere yönelik…

2 gün önce
  • Şükrü Dolaş
  • Yazarlar

İşçiler neden Harran’laştırılıyor?

Türkiye işçi sınıfının tarihi, Cumhuriyet tarihinden daha eski olup, bu güne kadar işçiler emekten yana…

2 gün önce
  • Ekonomi

Borcunu ödemeyen sulama birliklerine elektrik verilmeyecek!

Haber Merkezi - DEPSAŞ Enerji, hizmet bölgesi olan illerde bulunan ve borçları nedeniyle elektriği kesilen…

2 gün önce