
Haber Merkezi – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Ramazan ayının dördüncü gününde Siverek ilçesinde düzenlenen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi.
İftar programı için Siverek ilçesine gelen Vali Şıldak, ilk olarak ilçe merkezinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi caddesi ile Hürriyet caddesindeki esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.
Esnafa hayırlı ve bereketli kazançlar dileyen Vali Şıldak, daha sonra şehit polis memuru Ali Öztürk’ün ailesini ziyaret etti. Taş oyma ustası Mahmut Selaniş’i de hanesinde ziyaret eden Şıldak, Siverek taşının yöre mimarisinde büyük önem taşıdığını hatırlattı.
–Vali Şıldak iftarda Sivereklilerle buluştu
Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğince düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen Ramazan buluşmaları iftar programında Sivereklilerle bir araya geldi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan iftar programında vatandaşlara hitap eden Vali Şıldak, “Bu güzel ortamda, bu birlik ve beraberlik sofrasına, Halil İbrahim sofrasına, peygamberler şehrinde, kadim ülke Türkiye Cumhuriyeti’nin Anadolu topraklarının en nadide köşelerinden biri olan Siverek’te bu anlamlı buluşmanın daha da anlam kazanmasına vesile olan sizlerin her birinizin buraya iştiraki ve teşrifi bizleri onurlandırmıştır” dedi.
Şıldak, “Amacımız, niyetimiz devletimizin birliği bütünlüğü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ülkemizin her bir noktasında birlik ve beraberliğin, hoşgörünün, kardeşliğin tecellisi için bu buluşmaları bütün ilçelerimizde, Ramazan ayı boyunca gerçekleştireceğiz. Burada bürokrasi var, millet var, devlet var, siyaset var, sivil toplum var, velhasıl Şanlıurfa’nın en güzel ilçelerinden biri olan Siverek’i temsil eden herkes burada, bu geniş sofrada yerini aldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin hür ve eşit vatandaşları olarak, İslam dininin mensupları olarak bu kutsal ayda kardeşliğin, hoşgörünün pekiştiği bu maneviyat ikliminin en yüksek mertebeye ulaştığı bugünlerde bu softalar çok büyük anlam taşıyor. Bizim gücümüz, kuvvetimiz işte bu büyük sofralara oturabilen millet olmamızdan, bu sofraların etrafında kenetlenebiliyor olmamızdan kaynaklanıyor. Allah gücünüzü, birliğinizi, bütünlüğünüzü daim eylesin. Hepinizin Ramazan ayını tebrik ediyorum, bu mübarek ayın ülkemize, İslam alemine, ilimize ve Siverek’imize huzur, bereket, hoşgörü, mutluluk ve ferahlık getirmesini temenni ediyorum. Oruçlarınız kabul olsun, ibadetleriniz makbul olsun.” diye konuştu.
Öte yandan programa Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Siverek Kaymakamı Musa Aydemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, şehit ve gazi aileleri, muhtarlar, STK temsilcileri, meslek odaları, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Haber: Cuma Sarı - Adalet Bakanı Akın Gürlek, gazetecilerin sorularını yanıtlarken Şanlıurfa'da bir belediyeye yönelik…
Haber Merkezi - Şanlıurfa'nın Siverek ve farklı ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 23 şüpheliden 15'i tutuklandı.…
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde silahlı saldırı nedeniyle ara verilen okulda, güvenlik önlemleri…
Haber: Yusuf Eyyüp Sarı - Şanlıurfa Valiliği, Siverek ilçesinde 14 Nisan Salı günü ve ardından…
Haber: Osman Serhat Dolaş - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden genç yönetmen Onur Sürek, ikinci belgesel filmi…
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tır ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana…