
Haber Merkezi – Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirdi.
“Nitelikli Suçlardan Aranan Şahısların Yakalanmasına Yönelik Çalışmalar” çerçevesinde, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi Karaköprü ilçesinde yakalanarak adalete teslim edildi.
Şanlıurfa Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, hakkında “Kasten Yaralama” suçundan 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.Ç. isimli şahsın yakalanmasına yönelik kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Yapılan istihbari araştırmalar sonucunda, aranan şahsın Karaköprü ilçesinde bulunduğu tespit edildi.
Bunun üzerine Karaköprü İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından operasyon planlandı. 03 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirilen operasyonla A.Ç., saklandığı adreste suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonun herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlandığı belirtildi.
Yakalanan şahıs, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Mahkeme tarafından yapılan yargılama sonucunda A.Ç., hakkında bulunan 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yetkililer, bu tür operasyonların toplum güvenliği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, suç ve suçlularla mücadele kapsamında aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti. Yetkililer ayrıca, vatandaşların şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmeleri konusunda da duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti.
Bu operasyon, il genelinde güvenlik güçlerinin etkinliğini ve kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Kamu düzenini sağlamak ve adaletin gerçekleşmesini temin etmek amacıyla yapılan çalışmaların aralıksız süreceği bildirildi. Şanlıurfa Jandarması, aranan şahısların yakalanması ve toplumun huzurunun korunması için yürüttüğü operasyonların kararlılıkla devam edeceğini açıkladı.
Haber: Cuma Sarı - Yusuf Eyyüp Sarı - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen iş kazasında…
DEPSAŞ Enerji, müşteri deneyimini daha güvenli, hızlı ve verimli hale getirmek amacıyla 3 yıldır üzerinde…
Haber: Cuma Sarı - Osman Serhat Dolaş - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, akraba aileler arasında çıkan…
Gönüllü Köy Korucuları Derneği Başkanı İsmet Küçükbayrak, son günlerde Şehit ve Gaziler Derneği ile ilgili…
Siverek Şehit Aileleri ve Gazileri ile Yardımlaşma Derneği Başkanı Gazi Hüseyin Aksoy, son günlerde Harp…
Siverek Belediyesi, son günlerde sosyal medyada Şehit ve Gaziler Derneği'ne tahsis edilen belediyeye ait taşınmazla…