Siverek ilçesinde her yıl olduğu gibi bu yılda harman zamanında mevsimlik işçiler günlüğü 35 TL den mercimek, arpa ve buğday biçme işine giderek geçimlerine katkı sunuyorlar.
Siverek Ziraat odası Başkanı Cuma Polatoğlu bölgenin insanının büyük bir kemsi geçimini tarım ve hayvancılıktan sağladığına dikkat çekerek şunları kaydetti” Bölgede her yıl Mayıs ve haziran ayında harman mevsimi yaşanır biçerdöverlerin giremediği taşlık ve küçük ölçekli ekili alanların harmanlanması el gücüyle yapılıyor şehir merkezi ve civar köylerde özellikle kadınların çalıştığı tarlalarda harmanlamaya palı denir harmanlamayı yapanlarda palıcı denir şehir merkezinden sabah erken saatlerde araçlarla tarlalara gelen vatandaşlar akşam saatlerinde yine merkeze geliyorlar ekin biçme işinde çalışan vatandaşlar ortalama günlük 35 TL ile 50 TL arasında ücret alıyorlar”
Mevsimlik tarım işçileri iki ay sürelide olsa iş bulum aile bütçelerine katkı sundukları için kendilerini şanslı his ettiklerini belirttiler. (Haber: Cuma Sarı)

Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde otomobilin çekiciye arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada…
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde TIR'ın otomobile arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada…
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Yeni Parti İlçe Başkanlığı yönetim kurulunun görev dağılımı…
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde otomobilin şarampole devrilip takla attığı kazada 2 kişi…
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde akraba aileler arasında çıkan kavgada 1 kişi yaralandı.…
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde hayvan otlatırken yakınına yıldırım isabet eden 16 yaşındaki…