Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde şehirden toplanan atık maddelerin toplandığı şehir çöplüğünün ilçe dışına daha uygun bir yere çıkarılmasını isteyen çevre sakinleri yetkililerden destek bekliyor.
Günde 300 ton çöpün istif edildiği Siverek Diyarbakır kara yolu üzerinde bulunan Selimpınar Mahallesi sınırları içinde bulunan şehir çöplüğünün yol üzerinden kaldırılması gerektiğini belirten Selimpınar Mahalle Muhtarı Hüseyin Tanış yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Yaz aylarında kokudan mahallede duramıyoruz, çöplük alan dolduğu için karayoluna kadar taşıyor. Bazen çöplükte yangın çıkıyor, kış aylarında daha çok oluyor. Sis ve çöplükte kara yoluna yayılan duman yüzünden kazalar meydana geliyor. Transit olduğu için her gün binlerce yerli ve yabancı araç bu yolu kullanıyor ve manzarayı görüyor. Çöp alanının kaldırılması için Siverek Belediyesi ile Büyükşehir belediyesine başvuruda bulunduk, maalesef cevap alamadık. Büyükşehir Belediye Başkanından rica ediyoruz, bu çirkin görüntü Siverek’imize yakışmıyor”
Bir önceki “ Siverek’te örnek uygulama ” haberimizi okuyabilirsiniz.
















