Siverek’te Sağlık Çalışanlarından Protesto

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, sağlık çalışanları Samsun’da Opr. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında öldürülmesini 1 günlük iş bırakma eylemi ile protesto etti.

-Siverek Ağız ve Diş Merkezi çalışanları saldırıyı kınadı

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun için Siverek’te sağlıkçılar iş bırakma eylemi yaptı. Sabah saatlerinde Siverek Ağız ve Diş Merkezinde bir araya gelen merkez çalışanları yaptığı basın açıklamasında şiddetin cinayetle sonuçlanmasının son nokta olduğunu vurguladı. Öğle saatlerinde Siverek Devlet Hastanesinde Sağlık Emekçiler Sendikası (SES) ve Sağlık Sen üyeleri basın açıklaması yaptı.

siverekte-saglik-calisanlarindan-protesto (1)

-Sağlık Emekçiler Sendikası: Daha önce çok uyardık!

SES adına Siverek Devlet Hastanesi Bahçesinde açıklamada bulunan Besim Altun yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi: “29 Mayıs 2015 tarihinde Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun uğradığı silahlı saldırı sonucu görevi başında hunharca katledildi. Ersin gibi, Melike gibi ve diğer sağlık emekçileri gibi… Oysa uyarmıştık. “Artık Yeter!” dedik sağlıkta gün be gün artan şiddete karşı; duymadılar! Acil taleplerimizi ilettik; görmezden geldiler! Türk Ceza Kanunu’na ek maddeler önerdik, yok saydılar!” dedi.

Açıklama, eylem ve toplantılar yaptıklarını belirten Altun; “Sağlık Bakanlığı’nın önünü aşındırdık, Meclis Komisyonu’nda sunumlar yaptık, dikkate almadılar! Şiddete uğrayan sağlık emekçileri için acil şiddet hattı kurmak zorunda kaldık, önemsemediler! Uyarmıştık… AKP iktidarını ve Sağlık Bakanı’nı; sağlığı piyasalaştıran, sağlık çalışanlarını köleleştiren ve itibarsızlaştıran uygulama ve söylemlerinizden vazgeçin diye… Ama nafile, uyarılarımızı dikkate almadılar. Çünkü onlar kendi iktidarlarını korumak için sağlık çalışanlarını korumasız bırakmaya niyetliydiler. Ve bir arkadaşımız daha görev yaptığı hastanede yaşamını yitirdi. Öfkeliyiz. Sadece katiller değil, azmettirenler ve önlem almayanlar da bu cinayetten sorumludur. Sağlıktaki şiddetten ve bu cinayetten sorumlu olanlar,  “Ben doktora iğne yaptırmam, doktor bir iğne yapar, adamı felç eder icabında.” diyenlerdir. “Doktor efendi dönemi bitti” diyenlerdir,  “Doktorların eli hastaların cebinde”, “Doktor efendi mani peşinde” deyip miting meydanlarında vatandaşa sağlıkçıları yuhalatanlardır; Daha fazla kar hırsıyla sağlıkçıları zorla, tehditle ölesiye çalıştıran, sermaye sahiplerine sağlık alanını çekici kılabilmek için insanları hasta etme garantisi veren, sağlığı öncelemek yerine hastalığı önceleyen bir yandan da hekimleri sağlıkçıları her fırsatta kötüleyen, “paragöz, tembel” diyenler,  SABİM’le terör estirenlerdir. Sadece katilin değil, azmettiricilerin de bulunmasını istiyoruz! İsyandayız. Bugün ülkemizin dört bir yanında bulunan bütün sağlık kurumlarında yastayız / isyandayız! İsyandayız. Çünkü ülkemizde her alanda olduğu gibi sağlıkta da şiddet olağan bir hal aldı. Sağlık emekçileri olarak sürekli olarak şiddete uğradığımız, dövüldüğümüz, vurulduğumuz hastane binalarına, ASM’lere, TSM’lere ve muayenehanelere girmiyoruz!” ifadelerini kullandı.

siverekte-saglik-calisanlarindan-protesto (3)

-Sağlık Sen’de Basın Açıklaması Yaptı

Sağlık Sen adına basın açıklamasını okuyan Lütfü Dervişoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Ülkemizde yıllardır yaşanan sağlık çalışanlarına şiddetin vahşi ve alçakça bir örneğini daha Samsun’da yaşadık. Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bu menfur saldırı şiddetin toplumumuzu ne denli etkisi altına aldığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yüreklerimizi dağlayan, sağlık camiası olarak bizleri derinden yaralayan bu vahşice saldırıyı yapanları lanetliyor, en ağır cezayı almaları gerektiğini buradan ifade ediyoruz. Gecesini gündüzünü insanların hayatını kurtarmaya adayan sağlık çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırıların önüne geçilmesi amacıyla Sağlık-Sen olarak çeşitli zamanlarda çözüm önerilerimizi ortaya koymuştuk. Sağlık Bakanlığı ile 2011 yılında başlattığımız “Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans” kampanyasının ardından bir dizi tedbirler alınmasına rağmen şiddetin önüne geçilememiştir. Görülmektedir ki mevcut uygulamalar yeterli değildir ve acilen şiddeti önleyici, caydırıcılığı yüksek hukuki yaptırımlar hayata geçirilmelidir.”

Dervişoğlu açıklamanın devamında, “Sağlık kurumlarımızda hastalarımızın canı nasıl hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza emanetse, sağlık çalışanlarımızın canı da devletimize emanettir. Sağlık çalışanlarımızı mesaisini güven içinde bitirip, evine, ailesine, çocuklarına kavuşmasını sağlamak devletin sorumluluğu altındadır. Maalesef, sağlık çalışanlarımız kendilerini güvende hissetmemektedirler. Çalışanlarımız şiddete uğrama kaygısı içinde görevlerini sürdürmeye çalışmaktadırlar. Bu acı kayıplar başta olmak üzere pek çok nedene bağlı olarak çalışanlarımız tükenmişlik yaşamaktadırlar. Bu acı olayla birkez daha ortaya çıkmıştır ki, güvenlik hastanelerimizin en önemli sorunudur. Güvenlik konusunda her türlü teknolojik ve yapısal imkanlar seferber edilmeli, istihdam stratejileri nitelikli güvenlik ihtiyacı talebine uygun hale getirilmeli, hiçbir sağlık çalışanımızın burnunun dahi kanamasına fırsat vermeyecek önlemler hayata geçirilmelidir. Buradan milletimize de seslenmek istiyoruz. Görev şehidimiz Dr. Kamil Furtun bu milletin kıymetli bir evladıydı. Milleti için şifa veren kıymetli bir  yürek alçakça bir saldırı sonucu sönmüştür. Bu acı sadece sağlık çalışanlarının acısı olarak kalmamalı, millet evladının acısını yüreğinde hissetmeli ve tepkisini ortaya koymalıdır. Hastanelerimizi hizmet üretemez hale getiren bu saldırılara bir yenisinin daha eklenmemesi için devletin alacağı tedbirler kadar, toplumun tüm kesimlerinin sağlık çalışanlarına sahip çıkması da büyük önem arz etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Acının büyük olduğunun belirtildiği basın açıklamasının sonunda, “Göksel Kalaycıoğlu, Ali Menekşe, Ersin Arslan ile dağlanan yüreğimiz bir kez daha dağlanmış, kaygımız katlanmıştır.                 Böylesine haince bir eylemi ve acı ölümleri bir daha yaşamamak ise sağlık camiası olarak en büyük dileğimizdir. Sağlık Sen olarak birkez daha bu menfur saldırıyı lanetliyoruz. görev şehidimiz Dr. Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet diliyoruz. Sağlık camiamızın başı sağ olsun” denildi.

siverekte-saglik-calisanlarindan-protesto (2)

 

  • Benzer Haberler

    Harran Üniversitesi Hastanesi’nde kardiyolojide simülasyonla invaziv eğitim düzenlendi

    Haber: Yusuf Eyyüp Sarı – Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı tarafından girişimsel kardiyoloji alanında…

    Diz ağrıları her yaş grubunda görülüyor

    Haber Merkezi – Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Spor

    Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

    • Nisan 13, 2026
    Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

    DEPSAŞ Enerji ampute futbol takımı teknik direktörünü andı  

    • Nisan 12, 2026
    DEPSAŞ Enerji ampute futbol takımı teknik direktörünü andı  

    Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

    • Mart 6, 2026
    Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

    Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

    • Aralık 14, 2025
    Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

    Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet

    • Aralık 5, 2025
    Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet

    Siverek Belediyespor 3 puanı hanesine yazdırdı

    • Kasım 30, 2025
    Siverek Belediyespor 3 puanı hanesine yazdırdı

    Siverek Belediyespor – Kahta 02 Spor ile berabere kaldı

    • Kasım 9, 2025
    Siverek Belediyespor – Kahta 02 Spor ile berabere kaldı

    Siverek Belediyespor sezona 3 puanla başladı

    • Ekim 12, 2025
    Siverek Belediyespor sezona 3 puanla başladı

    Bilek Güreşinde DEPSAŞ Enerji Rüzgarı

    • Eylül 25, 2025
    Bilek Güreşinde DEPSAŞ Enerji Rüzgarı

    Siverekspor FK’nin yeni başkanı Dalaman oldu

    • Ağustos 22, 2025
    Siverekspor FK’nin yeni başkanı Dalaman oldu