09.11.2026 | 00:40 | SİVEREK
☀ Siverek Hava Durumu
Reklam Alanı Reklam Alanı
Siverek

Soğuk Hava Balık Fiyatlarını Olumsuz Etkiledi

Siverek ilçesinde son yıllarda kırmızı ete göre daha sağlıklı olduğu için tercih edilen balık, havaların soğumasıyla fiyatının arttığı bildirildi.

Cumhuriyet Caddesi Kasap Pazarında balık satışı yapan Müslüm Şirin, son günlerde açık denizlerde etkili olan soğuk havanın balık fiyatlarında artışa neden olduğunu söyledi.

Şirin, “Tezgahta daha önce kilogramı 4-5 liradan satışa sunulan hamsinin fiyatının, 10 liraya kadar yükseldiğine işaret ederek, “Aynı şekilde mezgit 10, istavrit, 8, çinekop 20 ve barbunya 20 liraya kadar yükseldi. Soğuk havayla birlikte tezgahta satılan balık fiyatları yarı yarıya zamlandı” diye konuştu.

Havaların düzelmeye başlamasıyla fiyatların da düşeceğini belirten Şirin, fiyatların yeni hafta itibarıyla düşmesini beklediklerini söyledi.(Haber: Cuma Sarı)

Reklam
OKUYUCU KATKILARI

Yorumlar

💬 Henüz yorum yapılmamış.

Bu haber hakkındaki düşüncelerinizi ilk paylaşan siz olun.

Yorumunuzu Yazın

Görüşlerinizi bizimle paylaşın.