Siverek ilçesinde sosyal faaliyetleri ile bilinen İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der), ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın çalışanlarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.
Bahçelievler mahallesindeki Sahra Pastanesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen dernek yöneticileri, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bir süre önce olağan genel kurul yapılan derneğin başkanlığına gelen Abdulgafur Karaca, derneğin faaliyetlerini anlattı.
Derneğin kendi gönüllülerinden gelen bağışlarla ayakta durduğunu ifade eden Karaca, “Biz İkra-Der olarak sadece sosyal yardımlaşma alanında değil, tüm alanlarda faaliyetlerde bulunuyoruz. Örneğin eğitim alanında okul öncesi diye tabir ettiğimiz çocuklarımızın eğitiminden tutun da lise çağındaki gençlerimizin eğitimine kadar. Elbette faaliyetlerimiz bununla sınırla değil, kısa bir süre sonra mahalleler arası futbol turnuvası düzenleyeceğiz. Maddi durumu yetersiz ihtiyaç sahibi ailelerimize olan yardımlarımızdan, tüm kesimleri ilgilendiren sosyal faaliyetlere kadar tüm alanlarda arkadaşlarımız ile birlikte etkin bir şekilde çalışıyoruz. Keza bir süre sonra Kutlu Doğum etkinliği programımız için şimdiden çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.
Bir saat süren kahvaltı programı gazetecilerin sorularının ardından sonra erdi.




Yorumlar
Bu haber hakkındaki düşüncelerinizi ilk paylaşan siz olun.
Yorumunuzu Yazın
Görüşlerinizi bizimle paylaşın.