
Siverek Eğitim-Sen üyeleri bir süre önce dört öğretmen hakkında sosyal medya hesaplarında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla idari soruşturma başlatılmasının ardından basın açıklaması yaptı.
Sendika üyeleri görevden uzaklaştırılan dört öğretmenin yeniden göreve dönmesi ve yapılanları protesto etmek amacıyla Hürriyet Caddesinde bulunan Lezgo Park’ta bir araya gelip basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından gurup beş dakika oturma eylemi yaptı.
Basın açıklamasını sendika yönetim kurulu üyesi Abdulkadir Kak yaptı. Kak, okuduğu basın açıklamasında, “Siyasi iktidar, uzunca bir süredir baskıcı, otoriter ve antidemokratik politika ve uygulamalarına itiraz eden, sesini yükselten kesimlere karşı büyük bir tahammülsüzlük göstermektedir. Son dönemde iktidarın baskı ve tehditlerine
boyun eğmeyen sendikamızı sindirmeye ve susturmaya yönelik girişimler belirgin bir şekilde artmaya başlamıştır.
Bilinmelidir ki Eğitim- Sen, yıllardır iktidarın ve onun siyasal uzantılarının tüm tehdit ve engellemelerine rağmen örgütsel ve hukuksal mücadelesini sürdürmektedir.
Türkiye’nin her tarafında sendikamıza karşı soruşturmalar, açılarak sendikamız yıpratılarak hedef haline getirilmeye çalışılmaktadır.
Şimdiye kadar Türkiye genelinde sosyal medya hesapları üzerinden Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile ilgili olarak Adalet Bakanlığının verilerine göre 1.845 kovuşturma açılmıştır. Bunların içerisinden 19’u gazeteci,2 ‘i karikatürist olmak üzere 28 kişi mahkum olmuştur. Bu rakamlar Demokratik Hukuk Devleti olma vasıflarımızı yavaş yavaş kaybettiğimizi göstermektedir” dedi.
Basın açıklamasına katılan Şanlıurfa Eğitim-Sen Eş Başkanı Mehmet Keklik, baskılar karşısında yılmayacaklarını belirterek, arkadaşlarının görevden alınmasının AK Parti hükumetinin antidemokratik tutumundan kaynaklandığını söyledi.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklamasının ardından beş dakika oturma eylemi grup olaysız bir şekilde dağıldı.
















