HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Siverek’te

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, ilçe başkanlığınca düzenlenen iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

Yavuz, Hasançelebi Mahallesinde bulunan ilçe binasında düzenlenen iftar yemeğinde Siverek’te görev yapan gazetecilerle birlikte iftarını açtı.

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter Yavuz,   bölgede yaşanan Suriye savaşını, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan çatışmalara dikkat çekerek şunları kaydetti: “Bölgede yaşanan çatışmalı ortam Kürt halkını mağdur ediyor. Bölgedeki tüm siyasi partiler Sendikalar sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yaşanan çatışma ortamının durması için her kes sesini yükseltilmelidir. Yeniden bir barış üreci için iki ayrı masa kurulmalıdır biri Silahlı gurup için diğeri ise bölgede bulunan tüm siyasi partiler, kanat önderleri sendikalardan oluşmalı. Bir masa çatışmasız bir ortamda Kürtleri eğitim ve dini haklarını verilmesi için çalışmalı. Biz HÜDA-PAR olarak bölgede akan kanın durması için tüm iyi niyetli çabaları destekliyoruz tüm çatışmalı ortamları ve ötekileştirme politikalarına da karşıyız”

Yavuz, gazetecilerin HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın son günlerdeki açıklamalarını sorması üzerine, “Sayın Tan’ın HDP Milletvekili olması hasebiyle yaptığı açıklamaları çok önemli buluyoruz. Bu tür seslerin artması gerektiği inancındayız” diye konuştu.

Mevcut siyasi partileri bazı taleplerinin Kürt halkının istekleri olmadığına vurgu yapan Yavuz, “Seni başkan yaptırmayacağız söyleminin Kürt halkına ne faydası var? Kürt halkı başkan olunup olunmamasının neredesinde duruyor? Mevcut Cumhurbaşkanının başkan olması veya olmamasının Kürt halkına getirisi yâda götürüsü ne olabilir? Bizler siyasiler olarak taleplerimizde halkın yararını gözetmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyen Yavuz, parti binasında partililerle görüşmesini sürdürdü.


huda-par-genel-baskan-yardimcisi-siverekte (2)

  • Benzer Haberler

    Siverek’te bazı hakim ve savcıların görev yerleri değişti

    Haber: Cuma Sarı – Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) 2026 Ana Kararnamesi ile Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde…

    Siverek’te internet çilesi sürüyor! Verilen sözler tutulmadı, altyapı hâlâ yok

    Haber: Cuma Sarı – Siverek’te Türk Telekom’un internet altyapısına ilişkin yıllardır devam eden sorun çözülemedi. 2025…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Spor

    Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvası tamamlandı

    • Haziran 18, 2026
    Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvası tamamlandı

    Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvasında finalistler belli oldu

    • Haziran 16, 2026
    Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvasında finalistler belli oldu

    Siverek’te okullar arası voleybol turnuvası sürüyor

    • Haziran 12, 2026
    Siverek’te okullar arası voleybol turnuvası sürüyor

    DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü’nden Avrupa’da 11 madalya

    • Haziran 2, 2026
    DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü’nden Avrupa’da 11 madalya

    Siverek Belediyespor 3. lig yolunda final maçına hazır

    • Mayıs 23, 2026
    Siverek Belediyespor 3. lig yolunda final maçına hazır

    Siverek Belediyespor play-off finaline yükseldi

    • Mayıs 17, 2026
    Siverek Belediyespor play-off finaline yükseldi

    Filenin şampiyonu Siverek Spor Lisesi oldu

    • Mayıs 14, 2026
    Filenin şampiyonu Siverek Spor Lisesi oldu

    Siverek Belediyespor 3. lig yolunda ilk engeli aştı

    • Mayıs 9, 2026
    Siverek Belediyespor 3. lig yolunda ilk engeli aştı

    Siverek Belediyespor’dan kritik maç öncesi taraftara çağrı

    • Mayıs 8, 2026
    Siverek Belediyespor’dan kritik maç öncesi taraftara çağrı

    Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

    • Nisan 13, 2026
    Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu