
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında trafik polisleri yapılan uygulama sırasında sürücülere broşür dağıttı, çikolata ikram etti ve trafik kurallarını hatırlattı.

Trafik Tescil ve Büro Amirliğince Mustafa Remzi Bucak Bulvarı’nda yapılan uygulamada sürücülere hafta hakkında bilgi verdi. Trafik Denetleme Büro Amiri Oğuzhan Uçak, sürücüleri emniyet kemerinin önemini hatırlatırken, araçlarda bulunanlara çikolata ikram edildi.
Sürücüleri seyir halinde iken cep telefonu kullanılmaması konusunda uyaran Uçak, emniyet kemeri takılı olan sürücüleri tebrik etti.

Öte yandan trafik polisleri, ilçedeki bazı okullarda öğrencilere ışıklı işaret cihazları, gece yürüyüşleri, emniyet kemeri, karşıdan karşıya geçişler, bisiklet ve ilk yardım ile okul servis araçlarında uyulması gereken kuralları anlattı.
Öğrencileri bisiklet sürüşü sırasında kask konusunda uyaran ekipler, uygun boyda bisiklet seçiminin önemi anlattı.
Uygulamadan dolayı memnuniyet duyduğu ifade eden Ferit Akçalı, “Uygulama çok güzel, ceza yemeden çikolata almak harika bir şey” dedi.

Yola çıkmadan mutlaka emniyet kemerini taktığını belirten bir başka sürücü Kazım Çelik ise uygulamanın güzel olduğunu dile getirdi.
Farkındalık yaratılması açısından uygulamanın önemli olduğunu söyleyen Kadri Kuzgun, “Emniyet kemeri, alkol gibi trafikte ciddi anlam teşkil eden özellikle hayat kurtarma açısından yapılan uygulama yerindedir” diye konuştu.
İlçe Emniyet Müdürlüğünden Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ” İlçemiz genelinde özellikle trafik kazalarında etken olan cep telefonu, hız, emniyet kemeri, kask takmak ve kırmızı ışık kurallarına uymak ile alakalı afişler görünür yerlerine asılmış, vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerlere, kamu kurum ve kuruluşların girişlerine ve otobüs durakları başta olmak üzere toplam 38 farklı noktaya trafik haftasıyla alakalı bilgilendirme broşürleri asılmıştır.”
İlçedeki ilk ve orta okullarda öğrencilerin trafik ile ilgili bilgilendirildiğinin belirtildiği açıklamada,”Trafiğe daha duyarlı olmaları ile alakalı video ve slaytlar hazırlanarak sunu şeklinde anlatılmış olup ilköğretim öğrencilerine trafik haftası ile ilgili boyama kitapları verilmiş, trafikte çocuk güvenliği ile alakalı bilgilendirmeler yapılmış ve çeşitli ikramlarda bulunulmuştur” denildi.













