
Siverek Devlet Hastanesi’nde pembe kod olarak tanımlanan “bebek kaçırılması” tatbikatı gerçeğini aratmadı.
Meydana gelen çeşitli acil durumlar, ilgili hastane personeline iletebilmek için kullanılan uyarı sistemi tatbikatları, hizmet kalitesini arttırabilmek amacı ile önceden belirlenen senaryoya göre gerçekleştiriliyor.

Siverek Devlet Hastanesi de her yıl en az bir kere yapılması zorunlu olan ‘pempe kod’ tatbikatı hazırlanan senaryoya göre canlandırıldı.
Canlandırılan senaryoya göre, çocuk servisinde yatan bir bebeğin kaçırılması ele alındı. Senaryoda, aile içi sorunları olan baba, servisteki bebeğini kaçırıyor. Durumu fark eden annenin servis personeline haber vermesiyle ‘pembe kod’ uygulamasına geçiliyor.

Çağrı üzerine hastanenin tüm giriş çıkış kapıları güvenlik görevlilerince kontrol altına alınırken bir süre sonra bebeği kaçıran şüpheli yakalanarak polise teslim ediliyor.
Kod uygulamalarının değerlendirilmesi, işleyişin daha iyi hale getirilmesi ve eksiklerin tespit edilmesi amacıyla yapılan tatbikatlarda sağlık çalışanlarının benzer durumlara hazırlıklı olması hedefleniyor.

Siverek Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Muhammed Kendal Akman, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, “Hastanemizde bu tür çocuk kaçırma olaylarına pek rastlanılmıyor fakat olası bir çocuk kaçırılması durumunda güvenlik görevlilerinin olaya müdahale sürelerini, müdahale şekillerini görmek ve eksikliklerimizi tespit etmek amacıyla tatbikat gerçekleştirdik. Bu tatbikatın gerçekleşmesinde bize yardımcı olan personelimize ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.













