
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde binlerce vatandaşa hizmet veren Sosyal Hizmet Merkezi binasının yetersiz olması vatandaşı mağdur ediyor.

Diyarbakır yolunda 55 personeliyle ilçedeki binlerce vatandaşa hizmet veren Sosyal Hizmet Merkezi, binanın yetersiz kalmasıyla gelen vatandaşa zor şartlar altında hizmet veriyor.
Kentin gün geçtikçe artan nüfusuna karşın uzun yıllardır aynı noktada hizmet veren müdürlük, binanın yetersiz kalması ve vatandaşların mağduriyeti nedeniyle tepki çekiyor.
Siverek Engelliler Kalkındırma Derneği Başkanı Şeyhmus Karaburç, hizmet binasının günün şartlarına cevap vermediğini öne sürdü.
Kurumun kısıtlı alanda binlerce vatandaşa hizmet vermeye çalıştığını aktaran Karaburç, “Bu nadide kurum şu anda kiralık bir binanın alt katında binlerce insana hizmet veriyor. Kadın ve çocuklara yönelik hizmet veren bu kurumumuzdan binlerce kişi yararlanıyor. Dernek olarak çalışmalarını yakından takip ettiğimiz bu kurum artık kiralık bir binanın zemin katında halka yararlı olamıyor. Kurumun bulunduğu yer merkezden uzak olduğu için kadın ve çocuklar kuruma ulaşımda zorluk çekiyor. Kurumun sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ile nüfus müdürlüğünün bulunduğu alanda hizmet vermeli diye düşünüyorum. Eski adliye binasında yer bulunuyor. Yetkililerimiz kurumu bu alana taşımalı. Hem kira bedeli ödenmez hem de vatandaş daha rahat ulaşabilir. Kurumun merkezde ve geniş bir alanda hizmet verebilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz.” diye konuştu.













