
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kıbrıs gazisi, son yolculuğuna uğurlandı.
Bir süre önce rahatsızlanan 71 yaşındaki Kıbrıs gazisi Ramazan Özgüvercin, Siverek Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Kıbrıs gazisi, gece saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Öğle saatlerinde askeri törenle, Abdulkadir Geylani Camiine getirilen Özgüvercin’in Türk bayrağına sarılı naaşı, kılınan cenaze namazının ardından, Tokdemir Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.

Defin işlemlerinin ardından 107. Topçu Alayı Komutanı Albay Tarkan Öztürk, gazinin ailesine Türk bayrağı ile fotoğrafını verdi.
Cenaze törenine Siverek Kaymakamı Musa Aydemir, Siverek Belediye Başkanı Vekili Akif Gülel, 107. Topçu Alayı Komutanı Albay Tarkan Öztürk, daire amirleri, ailesi, gazinin silah arkadaşları ile vatandaşlar katıldı.
Özgüvercin’in silah arkadaşı gazi Cuma Çeçen, Siverek Son Haber muhabirine, 1974 yılındaki Kıbrıs harekatına beraber katıldıklarını söyleyerek, “Kendisi ile 1. tabur 1. bölükte beraber savaşa katıldık. Kıbrıs’tan döndükten sonra da görüşmeye devam ettik. Onun beraber çok farklı arkadaşlıklarımız oldu. 49 yıl sonra buluştuğumuz arkadaşlarımız var ama gazi Ramazan ile hemşeri olmamız ve aynı ilçede ikamet etmemizden dolayı daha sık görüşüyorduk. Çok samimi olduğum silah arkadaşımı kaybettim, çok üzgünüm. Allah nur içerisinde yatırsın, hepimizin başı sağ olsun.” dedi.













