Kültürün yaşatılması için Dengbej Evi açıldı

Siverek Belediyesi bölge kültüründe köklü bir yer tutan dengbej geleneğinin unutulmaması amacıyla Dengbej Evi açtı.

Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ın kültürel etkinliklerin talimatı üzerine Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce çalışma başlatıldı.

Ekiplerce yapılan planlamanın ardından Cumhuriyet Caddesi’nde restorasyonu Başkan Bucak tarafından yapılan tarihi Cıncıklı Hamamı, Dengbej Evi’ne dönüştürüldü.

Dengbej Evi’nin açılmasının kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük bir önem taşıdığı belirtildi.

Programa katılan Başkan Bucak, davetliler ve dengbejlerle bir süre sohbet etti.

Programı çok beğendiğini aktaran Avukat Mehmet Güzeller, “Belediyemizin katkısıyla güzel ve tarihi bir mekânda birbirinden değerli konuklarla güzel bir gece yaşıyoruz. Başta Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak’a kültüre verdiği destek dolayı çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Tarihe geçecek bir geceye şahitlik ediyoruz ki ilk kez düzenlendi. Bu tür programların daha fazla yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Programın tarihi bir yerde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dilara Yavuz, şunları söyledi:

“Dengbej hastası biri olarak düzenlenen geceye hayran kaldım. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Harika bir ambiyans ve çok güzel bir atmosfer var. Geceye ailemle katıldım. Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak’a bu güzel gece için ayrıca teşekkür ediyorum.”

Uzun yıllardır dengbejlik yaptığını belirten İzzettin Yarıcı, “Bununla alakalı birçok programa katıldım. Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenen etkinliklere katıldım. Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak bu geceyi bizlere ayırmış kendisine çok teşekkür ederim. Bizleri bu gece yalnız bırakmayan misafirlerimize ve davetlilere de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Davet edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren dengbej Ömer Kara da dengbej kültürünü yaşatmak için çalışan Başkan Bucak’a teşekkür etti.

Dengbej Evi’nin açılışına Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, çok sayıda davetli ile ilçedeki dengbejler katıldı.

Benzer Haberler

Emekli başkan yardımcısı Gelener hayatını kaybetti

Haber Merkezi – Siverek Belediyesi’nde uzun yıllar görev yapan, belediyecilik anlayışıyla birçok kişiye örnek olan Ali…

Başkan Bucak ve Milletvekili Yazmacı’dan yaralı öğrencilere ziyaret

Haber Merkezi – Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan menfur olayda yaralanan öğrencilere anlamlı ziyaret. Siverek…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spor

Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

  • Nisan 13, 2026
Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

DEPSAŞ Enerji ampute futbol takımı teknik direktörünü andı  

  • Nisan 12, 2026
DEPSAŞ Enerji ampute futbol takımı teknik direktörünü andı  

Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

  • Mart 6, 2026
Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

  • Aralık 14, 2025
Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet

  • Aralık 5, 2025
Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet

Siverek Belediyespor 3 puanı hanesine yazdırdı

  • Kasım 30, 2025
Siverek Belediyespor 3 puanı hanesine yazdırdı

Siverek Belediyespor – Kahta 02 Spor ile berabere kaldı

  • Kasım 9, 2025
Siverek Belediyespor – Kahta 02 Spor ile berabere kaldı

Siverek Belediyespor sezona 3 puanla başladı

  • Ekim 12, 2025
Siverek Belediyespor sezona 3 puanla başladı

Bilek Güreşinde DEPSAŞ Enerji Rüzgarı

  • Eylül 25, 2025
Bilek Güreşinde DEPSAŞ Enerji Rüzgarı

Siverekspor FK’nin yeni başkanı Dalaman oldu

  • Ağustos 22, 2025
Siverekspor FK’nin yeni başkanı Dalaman oldu