Baydemir Elektrik Kesintilerini Meclis’e Taşıdı

Kurak geçen bir kışın ardından sulamada sıkıntı yaşayan Urfa çiftçisinin elektrik kesintileri ile ilgili problemlerini gündeme getiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması maksadıyla hazırladığı iki soru önergesini meclise sundu.

Bakanlara verdiği soru önergesinde Baydemir; “Urfa ili genelinde uzun bir süredir elektrik kesintileri yaşanmakta ve sorun dayanılmaz boyutlara ulaşmaktadır. AKP iktidara geldiğinden beri çözülemeyen bu problem, özellikle 2013 yılında elektrik dağıtım işlerinin Dicle Elektrik A.Ş.’ye devrinden itibaren katlanarak artmaktadır. Bu sorun genel olarak bütün Urfalıları mağdur ettiği gibi özellikle çiftçilerimizi derinden etkilemektedir. Kesintiler nedeniyle sulama sıklıkla yarıda kalmaktadır. Bu dengesiz sulama ekinlere ciddi zararlar vermektedir. Urfa’nın Siverek, Hilvan, Akçakale gibi tarıma dayalı ekonomisi olan ilçe ve merkeze bağlı köylerde her gün rutin olarak kimi yerlerde altı ve üzeri saati bulan elektrik kesintileri devam etmektedir. Bunun yanı sıra, birkaç gündür, Urfa ve bazı ilçelerinde, elektrikler toptan kesilmiş ve ürünler kuruma noktası ile karşı karşıya bırakılmıştır.
Her seçim öncesi ve son seçimlerde de AKP hükümet yetkilileri çiftçilerin çok ciddi şekilde mağdur olduğu bu sorunların ortadan kaldırılacağına yönelik meydanlarda halka ve çiftçilerimize çeşitli vaatlerde bulunmuşlar, ancak seçim sonrasında bu vaatlerin hepsi unutulmuştur” diye belirtti.

‘BİNLERCE DÖNÜM ARAZİ SUSUZ BIRAKILDI’

Urfa çiftçisinin zor günler geçirdiğini sitemkâr bir dille belirten Baydemir; “Urfa’da yine yaz… Urfalı yine elektriksiz, susuz… Bakanlar yine sözlerini tutmadı. Urfalı size ne yaptı? Urfa’ya bu düşmanlık niye?Son üç gündür Urfa il ve ilçelerimizde, binlerce dönüm arazi susuz bırakılmıştır. Toplamda 500 bin dönüm ekili arazinin bulunduğu bu bölgelerde buğday, mercimek, arpa yeni ekimleri yapılmakta, sera sistemi ile de kavun ve karpuz yetiştirilmektedir. Ekinler döllenme döneminde olup hepsi kuruma ile karşı karşıyadır. Bu durum, çiftçilerimiz için ciddi ekonomik sıkıntılar doğuracak, adeta çiftçilerimizi kıtlıkla karşı karşıya bırakacaktır. Karşı karşıya olduğumuz bu tablo, çiftçilerimizi ve tarım sulama birliklerimizi açıkça mağdur eden AKP hükümetinin bugüne kadar uyguladığı yanlış tarım ve enerji politikalarının bir resmidir. Bu yanlış politikaların mağduru çiftçilerimiz ve halkımızdır” diye konuştu.

‘SOMUT HANGİ ÇALIŞMALARI YAPTINIZ’

Baydemir’in verdiği önergelerde şu sorular dikkat çekti: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak bugüne kadar Urfa’da yaşanan elektrik kesintilerinin yaşanmaması ve çiftçilerin mağdur olmaması için somut hangi çalışmaları yaptınız? Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak bugüne kadar Urfa’da yaşanan elektrik kesintilerinin yaşanmaması ve çiftçilerin mağdur olmaması için somut hangi çalışmaları yaptınız?

 

Eklenme Tarihi: 20 Nisan 2016 – Son Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016 22:14

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek Anadolu İmam Hatip Lisesinden Kutlu Doğum Etkinliği

Siverek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri peygamber efendimizin kutlu doğumunun yıl dönümü münasebetiyle kutlu doğum programı düzenledi. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri kutlu doğum programı düzenledi. Programın sunuculuğunu Arap dilinde okul Arapça öğretmeni Şeyma Genç, Türkçe dilinde ise okul Arapça Öğretmeni Metin […]