Siverek – Viranşehir yolunun yapılması talebi!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Viranşehir kara yolunu kullanan yüzlerce sürücü, yolun bir an önce genişletilerek yapılmasını istiyor.

Siverek Viranşehir karayolunun adı vatandaşlar tarafından ölüm yolu olarak biliniyor. Genelde saman kamyonlarının geçiş güzergahı olan her gün binlerce aracın geçiş yaptığı yol, yaklaşık 50 yıl önce yapıldı.

Yol zaman zaman yama asfalt sistemiyle tamir edilse de yol çok dar olduğu için, iki saman yüklü kamyon yan yana geçemiyor. Sürücüleri çile ve sırat yolu dedikleri 93 kilometre uzunluğundaki kara yolu sürücülerin korkulu rüyası olmuş durumda.

Yıllardır kamyonuyla Viranşehir Siverek arasında saman taşımacılığı yapan Semho Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bu güne kadar bu yolun dar oluşundan dolayı yüzlerce ölümlü ve ya yaralanmalı trafik kazası yaşandı. Onlarca insanımız yaşamını yitirdi, bir o kadarı sakat kaldı. Yıllardır bu yolun çağımıza uygun geniş hatta çift şeritli bir yol olması talebimiz var ancak siyasiler söz vermelerine rağmen hiçbir şey yapamadılar. Dönemin bakanlarından Faruk Çelik, Viranşehir Siverek arasındaki 93 kilometrelik yolun yeniden yapılacağını modern bir kara yolu olacağını mesafenin azalacağını söylemesine rağmen bu güne kadar yola bir çivi çakılmadı. Daha kaç insanımız bu yolda ölecek. Yol dar, her gün kaza yaşanıyor, iki yüklü kamyon yan yana geçemiyor, devlet yetkililerine sesleniyoruz sözünüzde durun bu çileli yoldan bizi kurtarın.”

-“YOL GÜZERGAHINDA ONLARCA KIRSAL MAHALLE VAR”

Siverek Viranşehir karayolunun güzergahında yüzlerce kırsal mahalle bulunduğuna dikkat çeken vatandaşlar yaptıkları açıklamada, “Kara yolundan her gün binlerce aracı geçiyor. Yolun Kızıltepe Mardin kara yoluyla bağlantılı olduğu çevrede yüzlerce kırsal mahallenin trafik akışı eklenince dar olan karayolu tehlikeli bir hal alıyor. Vatandaşların yüzlerce dilekçesine rağmen her gün binlerce aracın geçiş yaptığı karayolu halen can almaya devam ediyor.” dediler.

Vatandaşlar ölümlerin önüne geçmek için yolun mutlaka yeniden yapılmasını talep ediyor.

  • Benzer Haberler

    Otomobillerin çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı

    Haber: Cuma Sarı – Osman Serhat Dolaş – Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 3’ü…

    Kazada hayatını kaybeden 3 kardeş yan yana defnedildi

    Haber: Cuma Sarı – Osman Serhat Dolaş – Karaman’da dereye devrilen otomobilde hayatını kaybeden 3 kardeş,…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Spor

    Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvası tamamlandı

    • Haziran 18, 2026
    Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvası tamamlandı

    Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvasında finalistler belli oldu

    • Haziran 16, 2026
    Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvasında finalistler belli oldu

    Siverek’te okullar arası voleybol turnuvası sürüyor

    • Haziran 12, 2026
    Siverek’te okullar arası voleybol turnuvası sürüyor

    DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü’nden Avrupa’da 11 madalya

    • Haziran 2, 2026
    DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü’nden Avrupa’da 11 madalya

    Siverek Belediyespor 3. lig yolunda final maçına hazır

    • Mayıs 23, 2026
    Siverek Belediyespor 3. lig yolunda final maçına hazır

    Siverek Belediyespor play-off finaline yükseldi

    • Mayıs 17, 2026
    Siverek Belediyespor play-off finaline yükseldi

    Filenin şampiyonu Siverek Spor Lisesi oldu

    • Mayıs 14, 2026
    Filenin şampiyonu Siverek Spor Lisesi oldu

    Siverek Belediyespor 3. lig yolunda ilk engeli aştı

    • Mayıs 9, 2026
    Siverek Belediyespor 3. lig yolunda ilk engeli aştı

    Siverek Belediyespor’dan kritik maç öncesi taraftara çağrı

    • Mayıs 8, 2026
    Siverek Belediyespor’dan kritik maç öncesi taraftara çağrı

    Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

    • Nisan 13, 2026
    Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu