Siverek Sevdası kitap oluyor

Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği eski başkanı ve derneğin fahri başkanlığını sürdüren Koçali Aymaz 22 yılık derneğin sadece il değil, kentin kalkınması için verdiği mücadelesini yanı sıra İl davasının başladığı 1926 yılından beridir verilen sözleri yapılan çalışmaları kitaplaştırdı.

Kitabın birden çok cilt olabileceğini belirten Koçali Aymaz, ‘Siverek’in ilçe yapılması kentin geri bırakılmasına neden oldu’ dedi.

Kitabı hakkında açıklama yapan Aymaz; ‘Siverek’e yapılan bu büyük haksızlığı telafi etmek gasp edilen Siverek’in il hakkının iadesi için bizden öncede mücadele veren değerli ağabeylerimiz mücadele verdiler. Bizde kalan yerden İl mücadelemize devam ettik. Siverek sevdalısı olan arkadaşlarımızla bir araya gelerek kentimizin kalkınması için mücadelemize devam ettik genç arkadaşlarımız bu mücadeleyi yine zor koşullarda da olsa devam ediyorlar.Kitap için uzun süreden beridir çalışma yapıyorum kitabın ilk cildinin hazırlıklarını yaptık yayın evine verdik Siverek Sevdası (1) isimli kitabın birkaç cilt tutacağını tahmin ediyorum ekonomik kaynak bulursak kitabın tüm ciltlerini yayımlayacağız’ dedi.

Siverek Sevdası (1) kitabın içeriği zengin ve bir memleketin kalkınması için verilen insan üstü mücadelelerin hikayesi içeren ve gerçekçi yazılmış her bir sayfası tarihi bir vesika olarak değerlendirilecek bir kitap.

Kitabın basım evine teslim edildiği kısa bir süre içinde yayımlanacağı belirtildi. (Haber: Siverek – ŞD)

siverek-sevdasi-kitap-oluyor

 

Eklenme Tarihi: 17 Şubat 2014 – Son Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014 22:11

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

8 yaşındaki Fatma, Kur'an-ı Kerim'i hatmetti

Şanlıurfa’da 8 yaşında Kur’an-ı Kerim’i hatmeden Fatma Didar isimli kız çocuğunun ailesi tarafından kurban kesildi, kız çocuğuna gümüş taç takıldı. Şanlıurfa’lı Muharrem Çelik isimli vatandaşın ikinci kızı Fatma Didar Kur’an-ı Kerim’i hatmetti. Baba Çelik daha önce Kur’an-ı Kerim’i hatmeden diğer kızı Dilara içinde benzer bir program tertiplediğini söyledi. Çelik çocuklarının eğitimleri […]