
Quetta kentinde bir lokantanın önüne yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla çevreye yayılan şarapnel parçalarından en az 30 kişinin yaralandığı bildirildi.
Bir lokantanın önünde park edilmiş motosiklete yerleştirilerek uzaktan kumandayla patlatılalan bombadan ilk belirlemelere göre çok sayıda kişinin yaralandığı, henüz ölü olup olmadığı bilgisine ise ulaşılamadı.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ülkenin güneybatısındaki Belucistan eyaletinin başkenti Quetta’da şiddetli bir patlama meydana geldi. Kentteki işlek bölgelerden biri olan Prens Caddesi’nde meydana gelen patlamanın ardından yapılan ilk incelemelerde, olayın bir lokantanın önüne daha önceden park edilmiş motosiklet üzerindeki bombanın patlatılması sonucu yaşandığı anlaşıldı.
Patlamada, ilk belirlemelere göre en az 30 kişinin yaralandığı öğrenildi. Saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı.
Pakistan’da geçtiğimiz hafta Peşaver kentinde Pakistan Talibanı militanları tarafından gerçekleştirilen okul baskınında 134’ü çocuk olmak üzere 150 kişi hayatını kaybetmişti. Pakistan’ın yüzölçümünün yüzde 44’ünü oluşturan, doğalgaz ve altın madenleri açısından da zengin olan Belucistan eyaletinde ise yıllardır ayrılıkçı Beluç militanlar bağımsızlık talebiyle saldırılar düzenliyor.
Bir önceki haber : Siverek’te Bir Gecede 9 Aracı Soydular!














