2015’e Girerken Siverek

Bu yazımda 2015’ e ramak kala benim ve Siverekli hemşehrilerimin Siverek’te eksikliğini gördüğümüz, olmasını istediğimiz ve olması gereken birkaç şeyden bahsetmek istiyorum.

Siverek çoğunluğu gençler olmak üzere toplam 230 bin nüfuslu bir şehir. Siverek işçi potansiyeli yüksek olmasına rağmen iş, fabrika ve sanayileşmenin olmadığı bir şehir. Sanırım lafa erken ve hızlı başladım. Öncelikle bu kocaman şehirde vatandaşların nelerle imtihan edildiği ve Siverek’te işlerin nasıl yürüdüğünü anlatmamız lazımdı.

Bir kere Siverek’te kimsen olmazsa derdini anlatamaz, kurumlarda bir işin olduğunda kolay kolay yapılamaz. Bir işe girmek istersen tahsiline, sertifikalarına bakılmaz. Önce kimlerden olduğuna, referansının kim olduğuna bakılır.

Gel gelelim köyden şehre inenlerle birlikte şehrin artan sorunlarına. Biz yıllar önce Siverek büyüyecek, başta trafik sorunu olmak üzere birçok sorunla karşılaşılacak dediğimizde kimse sözlerimize itimat etmiyordu. Trafikteki araç sayısı aldı başını gidiyor. Bu araçlar için yeni yollar, yeni güzergahlar ve büyük otoparklar yapmak lazım. Bilhassa şehrin ortasında kalan Diyarbakır – Şanlıurfa yolunu şehrin dışına çıkarıp yeni bir çevre yolu yapmak lazım.

Bir de köyden şehre inemeyenlerin sıkıntılarını anlatalım birazcık. Yıl olmuş 2015 hala eşeklerle su taşıyan insanları görüyoruz. Yıl olmuş 2015 hala yolu ve kanalizasyonu olmayan mahalleler var. Elektrikten mahrum bırakılan insanlar var. Ve yıl olmuş 2015 çeşmelerden akacak temiz suya hasret Sivereklileri görüyoruz.

Halk bir mahallede gökdelenler dikilirken diğer mahallelerde kat izniniz 2 veya 3 olmasını kabullenmiyor artık. İnsanlar her şeyin sistemli, programlı ve adaletli olmasını istiyor. Başta her kapalı mekanda içilen sigara denetimleri olmak üzere diğer gıda-ekmek denetimleri ve aklınıza gelebilecek her türlü denetimin yapılmasını istiyor. İnsanlar dinlenecekleri ve stres atacakları ortamların oluşturulmasını istiyor. Hiç kimse hastane ve alışveriş için başka şehirlere gitmek istemiyor. İlçenin geçim kaynakları alanlarının zenginleştirilmesi; var olan geçim kaynaklarından hayvancılık ve tarımdan en üst seviyede verim alınması için çalışılmalıdır.

Siverek halkı da 2015’e girerken köy imajını yenip şehir havasına girmeli artık. Dışarıdan gelen memurlara, yeni açılan 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne gelecek öğrencilere ve herkese misafirperverliğimizi göstermelidir. Açık öğretim ve merkezi sınavların uzun bir aradan sonra ilçemizde de yapılmasını fırsat bilmeli, bu ve buna benzer faaliyetler için öncü olmalıyız.

Biz büyük ve köklü bir şehiriz, genç ve dinamik nüfuslu bir şehiriz. Bu kadim şehrin çehresinin değişmesini istiyoruz. İmkanlarımızın ve şehrimizin her alanıyla zenginleşmesini istiyoruz.

“Güle Güle 2014”

 “Güle Güle Eski Siverek” diyerek sözlerimi bitirmek istiyorum.

 Saygılarımla…

 

  • Benzer Haberler

    Memleketine sahip çıkarsan bağ, çıkmazsan viran olur!

    SİVİL-DER Onursal Başkanı Koçali Aymaz, uygulamalı bilimler fakültesinin son durumunu ele aldı.

    Salgın sonrası senaryolar!

    Sosyolog Mehmet Köksal, korona virüs salgını sonrası yaşanması muhtemel olayları köşesine taşıdı.

    One thought on “2015’e Girerken Siverek

    1. çoluk çocuğun uyuşturucu kullanımı, bahis ve kahvelerde oynanan kumarı kimseler görmüyor galiba birileri bu işe el atmazsa çok kişinin canı yanacak. bunlara da bir sonraki yazınızda yer verirsiniz inşallah hocam

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Spor

    Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

    • Nisan 13, 2026
    Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

    DEPSAŞ Enerji ampute futbol takımı teknik direktörünü andı  

    • Nisan 12, 2026
    DEPSAŞ Enerji ampute futbol takımı teknik direktörünü andı  

    Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

    • Mart 6, 2026
    Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

    Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

    • Aralık 14, 2025
    Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

    Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet

    • Aralık 5, 2025
    Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet

    Siverek Belediyespor 3 puanı hanesine yazdırdı

    • Kasım 30, 2025
    Siverek Belediyespor 3 puanı hanesine yazdırdı

    Siverek Belediyespor – Kahta 02 Spor ile berabere kaldı

    • Kasım 9, 2025
    Siverek Belediyespor – Kahta 02 Spor ile berabere kaldı

    Siverek Belediyespor sezona 3 puanla başladı

    • Ekim 12, 2025
    Siverek Belediyespor sezona 3 puanla başladı

    Bilek Güreşinde DEPSAŞ Enerji Rüzgarı

    • Eylül 25, 2025
    Bilek Güreşinde DEPSAŞ Enerji Rüzgarı

    Siverekspor FK’nin yeni başkanı Dalaman oldu

    • Ağustos 22, 2025
    Siverekspor FK’nin yeni başkanı Dalaman oldu